Rabarber med marengslåg
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rist mandlerne på en tør og ikke for varm pande, til de har taget farve.
Rabarberkompot: Bland rabarberklodserne med sukker og kartoffelmel og korn fra vanillestangen i et tærtefad. Dæk med folie og sæt det i en 200 grader C. alm. ovn i 20-25 min. eller til rabarberne er møre og saften er jævnet. Marengslåg: Pisk æggehvider og 100 g flormelis med en elpisker til hviderne er luftige. Sæt skålen i vandbad og pisk til hviderne danner små toppe, når man løfter piskeriset ud. Tag skålen fra varmen og pisk, til hviderne er afkølet lidt. Bland mandlerne i og fordel marengsen over kompotten. Drys lidt flormelis over marengsen – det danner små dråber af sukker på overfladen – og sæt den under ovnens grill til den har taget farve, maks. 4-5 min. Server rabarbermarengsen lige fra ovnen. |
|
Opskriften er vist 37940 gange,
og udskrevet 896 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2007-05-19 16:13:45 Lige sød nok til min ellers søde tand, jeg brugte 350 g. sukker, 300 må være rigeligt. Rabarberne gav jeg omkring 40 minutter før sukkeret var smeltet, og de ville ikke rigtig jævne, jeg tror sagtens de kan bages uden folie, det vil dampe lidt mere væde fra, og så 2-3 spsk. kartoffelmel i stedet for 1 spsk. Efter en meget tør periode er der ikke helt så meget saft i rabarberne som nu. hanne klausen - 2005-01-01 01:01:01 skøn kage, kan også bruges som dessert |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne