Abrikossauce med ingefær
Hovedingrediens : Frugt - Abrikos Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Kom abrikoserne i hvidvinen og lad dem trække lidt.
Skræl imens ingefæren og skær den i meget tynde strimler. Tag abrikoserne op af hvidvinen og læg dem til side. Hæld hvidvinen i en kasserolle sammen med kyllingefonden og den strimlede ingefærknold. Lad det koge ind til ca. halvdelen af væden er fordampet. Dvs. at det skal koge i ca. 15 minutter. Fisk så ingefærstrimlerne op af saucen og kassér dem. Kog abrikoserne i saucen, til de er møre. Tag 4 eller 8 af de 12 abrikoser op og gem dem. Kom resten i en blender og blend det til en fuldstændig ensartet sauce. Jævn saucen med majsstivelsen udrørt i lidt vand. Tilsæt ikke det hele på en gang, men justér selv konsistensen, som den ønskes. Smag til med salt, peber og en anelse sukker. Kom de gemte hele abrikoser ned i saucen og servér den varm. Kyllingefond: Kog fjerkræbenene sammen med grønsager dækket af vand i ca. 1/2 time. Skum jævnligt af. En del af væden fordamper. |
|
Opskriften er vist 19101 gange,
og udskrevet 214 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer sanne hauerberg - 2005-01-01 01:01:01 du kan også bruge den til andebryster CharlotteThuesen - 2005-01-01 01:01:01 -og så skal det jo være fiskefond :-) CharlotteThuesen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg erstattede abrikoserne med de nye dejlige danske rabarber og serverede saucen over dampet torsk. Det var skønt! Flemming B - 2005-01-01 01:01:01 Hvad bruger man denne sovs til? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne