Bobotie
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Sydafrika Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun lammekødet på en pande i gyldent smør. Rør godt rundt i kødet under bruningen, så det bliver let og smuldrende. Tilsæt salt og peber efter smag og kog kødet et par minutter med væden.
Snit de pillede løg i terninger, udkern og snit de skrællede æbler, flæk og udkern druerne (eller brug skyllede rosiner). Sauter løgene et par minutter i olie tilsat karry. Kom så æbleterningerne i og sauter dem med et øjeblik. Bland druerne i og smag blandingen til med citronsaft og mango chutney. Tilsæt knap halvdelen af mandlerne. Udblød franskbrødet i mælken, rør æggene i og smag til med salt og peber Fyld nu lammekød, løg- og frugtblanding og franskbrødfars skiftevis i et velsmurt ovnfast fad. Begynd med lammekød og slut med franskbrødsfars. Drys resten af de smuttede, snittede mandler ovenpå. Ønskes retten mere krydret, kan der drysses lidt karry og stikkes lidt mango chutney imellem lagene. Men disse ting kan også sættes på bordet ved serveringen. Bag bobotien ved ca. 200 grader C alm. ovn i godt ½ time, til den er let gylden ovenpå. Giv salat til af fint snittet iceberg sammen med flækkede udkernede grønne druer i en mild olie/citrondressing. PS i stedet for lammekød kan bruges hakket flæske- og kalvekød. |
|
Opskriften er vist 108434 gange,
og udskrevet 2425 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2019-11-16 22:47:13 Rigtig godt Ulla - 2018-10-13 10:20:06 Elsker den ! Jeg kan godt lide den lidt spicy, så jeg bruger panankarrypasta .... Uh det er godt. Salaten skal være fra køleskabet og er skøn med appelsinstykker uden hinde og iceberg, ikke andet. Gert - 2018-04-19 11:05:24 Lav til flere dage det bliver bedre Og bedre Lars - 2016-04-19 18:00:15 Hvor blev lammebouillon af i opskriften? Annie - 2010-01-12 18:14:45 Uhm!!!!! Fik det i aftes, lavet af hakket oksekød - jamen dét var bare "FOR GODT". ser der er 2 lignene opskrifter på Bobotie. Laura - 2009-01-20 17:17:50 Fik lavet det med lammekød...det var bare så lækkert... anonym - 2008-11-26 12:32:20 Rigtig lækker, kan også sagtens laves med oksekød. Jeg bruger abrikosmarmelade i stedet for æbler, og jeg kommer gurkemeje i kødsovsen. Servér evt med ris kogt i vand med gurkemeje. Rosinerne kan blandes i risen i stedet - sådan gør vi ;o) sus.m - 2008-06-05 10:25:12 Nammenam! Dette er godt. Der blev spist igennem den aften. Anemone - 2005-01-01 01:01:01 Uhm, den ret er bare så lækker, vores familie elsker den anonym - 2005-01-01 01:01:01 jeg ka´ lide det Hannere - 2005-01-01 01:01:01 Det er en lækker ret, der skal prøves, den er simpelthen en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Med venlig hilsen Hanne |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne