Kyllingebryst med ovngrønt og svampesauce

Kyllingebryst med ovngrønt og svampesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Anne-Mette_4

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kyllingebryst
 smør
 salt
 peber
 hvidløg
 
2 store bagekartofler
2-3 gulerødder
1 spsk.olie
 salt
 pebermix
 mexicansk grillkrydderi
 paprika
 
150 g.blandede svampe (f.eks. østershat - shitake og champignon)
 
1 lille løg
1 klatsmør
2.5 dl.Kaffefløde 9%
 
Opskrift:
Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i ½ x ½ cm-tern. Skylles godt i koldt vand i et dørslag og tørres grundigt i et rent viskestykke.

I en almindelig frysepose blandes olie, salt og krydderier. Grøntsagerne kommes i og posen lukkes til. Vend og "ælt" posen med den ene hånd til indholdet er dækket af olieblandingen. Spred indholdet af posen i et jævnt lag i et ovnfast fad og bag ved 200 grader varmluft (eller 225 grader ved almindelig varme) i ca. 40 minutter. Vend jævnligt rundt i grøntsagerne, så de ikke brænder på og bliver jænvt sprøde.

Imens renses svampene for jord og skæres i stykker efter smag. Løget hakkes fint og svitses i smørret på en middelvarm pande. Tilsæt svampene og svits til væden er fordampet. Tilsæt fløde, salt og peber og småkog til sovsen har den konsoistens du ønsker. Smag eventuelt til med salt og peber.

Kyllingebrysterne duppes tørre med køkkenrulle og gnides med et overskåret hvidløgsfed. Drys godt med salt og peber. Steg brysterne i smør på panden ca. 6 minutter på hver side.





karakterer:
Opskriften er vist 20088 gange,
og udskrevet 508 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-11-27 12:18:21
Alletiders - jeg valgte at udskifte kartoflerne med persillerod og pastinak - som smager vidunderligt sammen med gulerødder, når de er bagte.

  -   2005-01-01 01:01:01
virkelig god opskrift.