Biryani
Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kød i 2x2 cm tern og løgringe brunes i olie, og tages derefter op af gryden.
Ingefær, presset hvidløg og chilipebre svitses nogle minutter uden at branke, hvorefter kød og løg lægges tilbage i gryden. Svits videre i 5 minutter. Tilsæt tomat og krydderier og lad det simre i 5 minutter. Bouillon hældes ved, og retten koges i 1/2 time. Ris (skyllet under rindende koldt vand (for at reducere stivelsesindholdet)) samt kartofler (skrællet og skåret i tern) tilsættes, og der omrøres grundigt. Når retten atter koger, smages til med salt og evt. ekstra krydderier. Koges videre til ris og kartofler er møre. |
|
Opskriften er vist 148436 gange,
og udskrevet 2018 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Bente - 2020-04-25 15:58:47 Smager virkelig godt og nemt at lave Amanda - 2013-04-15 14:17:33 Uhm ! jeg lavede den med kyling istedet for lam da jeg ikke selv er så meget til lam. den var virkelig lækker ! Brugte en tsk stødt kanel og 1 1/2 tsk stødt ingefær istedet for hel kanel og frisk ingefær :) Det virkede for mig i hvert fald :) tak for en lækker opskrift ! M - 2013-04-05 15:58:35 Årrrrrrrrrrrrhhhhhhhhhhh.... herligheder som briyani!! Mums :p anonym - 2011-08-12 23:44:11 Må man blande ris med kødsaucen også lade kartofler og ris koge færdigt i kødsaucen, eller er det bedst at lave det hver for sig også blande det :) ? den kloge - 2009-03-15 10:46:51 Pakistan har tilhørt Indien... så alt hvad der pakistansk er altså oprindeligt indisk..=0) mk - 2008-09-23 17:19:26 det pakistansk og ikke indisk venner :) men det smager bedst med kylling synes jeg kan anbefalde jer at prøve det en gang ;) Allanski - 2008-06-05 22:41:39 Hej Aladdin. Lad ris stå ca. 30 minutter i koldt vand. Kog det derefter i vand halvt færdig inden du tilsætter det kødretten. På youtube er der en Indisk kok som tilbereder biryani. Søg efter biryani, kan anbefales. miqq - 2008-04-14 10:22:17 jeg elsker indisk mad . det er verdens BEDSTE MAD !!! Aladdin - 2008-03-04 19:11:10 Jeg har et spm. Hvor länge skal ris väre i koldt vand? Jeg fik faktisk lavet den men det er som om risen klistrer og jeg måtte tilföje vand...? Men det smagte godt!! Håber at få svar. C - 2007-12-10 18:23:06 Lige lidt info omkring hvor retten stammer fra. Biryani er asiatisk, som egentlig stammer fra persien, hvor den kom til Indien oprindeligt fra folk fra persin som vandrede ind i landt, hvor den derefter blev blev spredt til Sri Lanka og i hele Indien, efter delingen i Indien kom den naturligvis også til Pakistan, men er spist mange steder i verdenen. Miiq .. - 2007-11-23 16:36:54 Ps. Man kan også lave det med kyllinq , istedet for lammekød .. (Smager meget bedre med kyllinq) Miiq .. - 2007-11-23 16:34:34 Biryani er Pakistansk & ikke indisk !!!!!! Men jeg kan godt anbefale denne ret til alle .. Det smager fantastisk godt .. Jeg kender en slags salat man putter på som hedder Reader som smager ligså godt !! Jeg er selv Pakistaner og har selv smagt det masser af gange !! :b Paki - 2007-11-23 16:32:19 Biryan C.P - 2007-11-13 13:15:27 Min kollega som er fra Sri Lanka siger det er en ret fra hendes hjemland anu - 2007-10-07 17:05:22 it is speciel ms - 2007-04-03 15:14:54 jep netop det er pakistansk ret og ikke indisk priya fra indien - 2007-02-16 15:35:47 biryani er ikke indisk det er pakistansk anonym - 2005-01-01 01:01:01 i stedet for lammekød kan man også anvænde oksekød devalt - 2005-01-01 01:01:01 jeg er ik så meget for lam så har brugt kylling istedet.. det smager fantastisk Ing - 2005-01-01 01:01:01 Jeg brugte 2 chillies og en/en halv stang kanel og knækker dem ikke men spiser udenom (af de ca. fingerlange). Ingefæren skal være Godt bearbejdet,: Skær den i stave når du har skrællet den og knus den så, evt med knivskaftet og skær den derefter så fint du kan! Næste gang, vil jeg eksprimentere lidt med hvornår ris og kartofler blandes i! J.P - 2005-01-01 01:01:01 Har rejst i Indien, og Biryani skal inden tilberedning blandes sammen i et fad eller en stor skål og derved marineres i min. 45 min |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne