Lakseterrine

Lakseterrine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4-6 kogte kartofler i skiver
1 løg i tynde skiver
1 dl.hakket porre
150 g.fersk laks i tynde skiver
150 g.røget laks i tynde skiver
4 spsk.finthakket dild
1 spsk.rosa peberkorn
3 æg
2 dl.piskefløde
1 dl.mælk
 salt
 nymalet peber
 
 sauce:
150 g.smør
0.5 dl.finthakket purløg
 
Opskrift:
Opvarm ovnen til 200 g. Smør en springform og læg kartoffelskiver, løgskiver, hakket porre, laks, dild og rosa peberkorn lagvis i springformen. Afslut med et lag kartofler.

Pisk æg, fløde og mælk sammen. Krydr med salt og peber. Vær forsigtig med saltet – den røgede laks er også salt. Hæld æggemassen i formen. Bag terrinen i ovnen i ca. 45 min. på næstnederste rille.

Smelt smørret til saucen i en kasserolle ved meget svag varme. Fjern skummet fra overfladen. Hæld smørret forsigtig op i en skål, så det mælkehvide bundfald bliver tilbage i kasserollen. Tilsæt purløg og server saucen til lakseterrinen, evt. sammen med en grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 20647 gange,
og udskrevet 324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu