Herregårds-franskbrød eller boller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Damm-Jensen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
mælken lunes og gæren opløses heri.
Halvdelen af melet røres i dejen brug gerne røremaskine æg, salt, sukker og smør tilsættes og man tilsætter resten af melet til dejen slipper fingre og skål. stilles til hævning et lunt sted til dobbelt størrelse. dejen slås sammen igen og formes til 3-4 franskbrød eller 30-40 boller hæver igen til dobbelt størrelse. pensles m/ vand og bages ved 200 grader C. alm. ovn (franskbrød ca 45 min. boller ca. 12 min.) Tips: franskbrød og boller holder sig frisk i flere dage i lukket pose. |
|
Opskriften er vist 126230 gange,
og udskrevet 2841 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (81 stemmer) |
|
Kommentarer Jonathan - 2018-01-30 12:27:49 Rigtig dejligt brød. Det hæver godt nok meget :) Jeg syntes dog ikke at det smager af så meget. Er der nogen der har nogle ideer til at give lidt mere smag til brødet, uden at det går hen og bliver et madbrød? Ove - 2017-12-08 18:10:46 har brugt denne opskrift flere gange sommetider kommet rosiner eller valnøder i den er bare god lader det gerne hæve 2 timer hver gang laver normalt boller og de ryder i fryseren, så tager jeg dem op jeg skal bruge dagen før og så luner jeg dem på brødristeren når de skal bruges så er de som frisk bagt anonym - 2016-11-16 15:12:43 godt brød, delte dejen oglavede 2 franskbrød og resten til boller, begge med flot resultat. per b. Fru Tolstrup - 2014-03-05 18:34:48 Rigtig godt brød. Jeg bruger dog minimælk i stedet for sød. Jeg stiller brødet i kold ovn og der ca. 40 min. efter er det færdigt. Så lækkert og luftigt. Marianne - 2014-02-10 14:22:24 Rigtig god opskrift. Lækkert luftigt velsmagende brød Møffe - 2013-11-21 07:18:36 Godt hverdags brød eller boller... Jan Ole - 2013-01-20 16:46:58 Har lige prøvet opskriften i en bagemaskine med fint resultat. Dannie - 2012-01-03 19:13:06 Super lækkert :) Helle - 2011-10-17 11:12:22 Jeg har med fordel brugt halvt kærnemælk og halvt alm. mælk, og ligeledes skiftet noget af al hvedemelet ud med fuldkornsmel eller hvad man nu er til. Har også kommet solsikkekerner i. Smager enormt godt. Tommy - 2010-06-21 15:28:07 De er rigtig gode men jeg puttede 4 æg i istedetfor 1 æg den bliver noget mere klistret men har en røremaskine så det tog den sig af. og så lod jeg det hæve 2 timer i skålen og 1 time da jeg havde formet dem. de er blevet super luftige ligesom hos bageren, og husk at putte vand i bunden af ovnen så holder de længere da der trækker fugt ind i brødet anonym - 2008-07-04 11:24:31 Rigtig godt brød. hvis man har nogle kerner ( alt efter hvad man godt kan li´) er det kun en fordel. 9 herfra Morten - 2007-10-31 20:28:19 Hvis man ikke har sødmælk på køl, kan andre former for mælk sagtens bruges. Kærnemælk er rigtig go :D Melissa - 2007-10-13 10:40:13 Mmmm...Det er en fantastisk opskrift...Elsker den !!!!!!! Pia - 2007-10-09 13:06:28 Rigtig go. Plejer at lave 4 stk og så fryse dem ned, så han man brød til 1 md. anonym - 2007-09-17 20:35:56 total...god...nam nam pia&claus - 2007-03-02 10:06:27 Rigtig god brød. Vi fryser det og tager det op til madpakken.. fantastisk...!!! Anders - 2005-01-01 01:01:01 Som barn lærte jeg, at medmindre andet angives i opskriften skal bagværk altid bages midt i ovnen berit - 2005-01-01 01:01:01 hvor i ovnen skal brødet stå? varm eller kold ovn? Lene - 2005-01-01 01:01:01 den er rigtig rigtig god.....mmh..... Poul Kelså - 2005-01-01 01:01:01 Fransbrød kan skive og fryses. Kort tid på en brødrister giver helt frisk fransbrød (må ikke optøs på bordet). |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne