Små rismelsboller til suppe
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Der koges en fast grød, mere stiv end den sædvanlige rismelsgrød, af ½ liter sødmælk og 1½ dl. rismel.
Grøden afkøles. 2 æg, 75 g. knuste tvebakker (i vore dage. rasp), 1 spsk. kartoffelmel samt 1 spsk. lunet smør og 3/4 tsk. salt røres i.
Kartoffelmelet gør bollerne glatte, men kan evt. udelades.
I rigtigt gamle dage anvendte man også lidt kardemomme i.
Dejen røres godt og anvendes med det samme.
En gryde med kogende letsaltet vand skal stå parat.
Bollerne sættes af med en ske eller trilles mellem hænderne i en størrelse som en stor hasselnød.
Bollerne lægges i det kogende vand og koges over svag varme i 8 - 10 minutter.
|
|
Opskriften er vist 13705 gange,
og udskrevet 285 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne