Klar suppe med hjemmelavede boller

Klar suppe med hjemmelavede boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Tværreb

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : LVA

Indsendt :      Red :
Klar suppe med hjemmelavede boller, billede 4 Klar suppe med hjemmelavede boller, billede 1 Klar suppe med hjemmelavede boller, billede 2 Klar suppe med hjemmelavede boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.oksekød(tværreb bryst mv.)
1 suppehøne ca 3.5 kg
 Kraftben
 Toppene af 3 porrer
1 lille gulerod
150 g.knoldselleri
1 løg
1 lille håndfuld persillestilke
1 kvisttimian
12-15 peberkorn
 Koldt vand
 
 Melboller:
100 g.smør
150 g.hvedemel
3 dl.vand
3 hele æg
 salt
 hvid peber
 
 Kødboller:
400 g.kalvefars
1 spsk.hvedemel
1 æg
 salt
 peber
 
 Suppeurter:
 Det hvide af 3 porrer i ringe
5 gulerødder i fine små tern
2-3 persillerødder i fine små tern
 
Opskrift:
Skyl kødet i koldt vand og læg det i en stor suppegryde med de rengjorte grønsager mv. Hæld koldt vand over til det dækker, og lad det koge langsomt op til det sitrer forsigtigt. Skum suppen for urenheder, mens den koger op. Kog suppen 2-3 timer, hvorefter kødet tages op og lægges til side. Grønsagerne kasseres. Suppen sies gennem et klæde og stilles køligt. Når suppen er afkølet, fjernes fedtet.

Melboller:
Kog vandet i en gryde med smørret. Tilsæt al melet på en gang, mens der piskes kraftigt. Når dejen er smuk og blank, tages den af blusset. Afkøles et øjeblik og tilsættes 1 æg ad gangen. tilsæt salt og peber. Med en bollesprøjte- eller en teske-formes boller direkte ned i en bred gryde med kogende vand. Bollerne koger op et par gange ca. 5 min., men der tilsættes koldt vand. Med en hulske tages bollerne op og afkøles i en beholder med koldt vand.

Kødboller:
Bland ingredienserne og form små fine boller med en lille teske. Koges ca 5 min.- vandet tilsættes koldt vand, når det går i kog. Tages op med hulske og afkøles i koldt vand.

Suppeurter:
Urterne klargøres og koges ca 3 min.-de skal stadig være sprøde.

Når suppen serveres opvarmes bollerne for sig, mens suppen koges igennem og tilsmages med salt. Serveres med små hjemmebagte flutes eller ostebrød.

Tips:

Suppekødet kan bruges til skipperlabskovs, hvor suppe erstatter vandet. Hønen kan blive til dejlig høns i asparges eller skæres i småstykker og blive til en lækker kyllingesufflé (med ristede bacontern og pecorino)





karakterer:
Opskriften er vist 153819 gange,
og udskrevet 2733 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-07-17 10:04:54
Hvorfor dog ikke smage den til og koge den igennem med det samme, inden man fjerner kød og grøntsager? Det er da det mest logiske, så kan man varme bollerne op i suppen plus at det er nemt at servere uden det store arbejde.

  -   2013-12-18 20:20:02
Ja, sådan skal det bare være. Mums. Hvis jeg har tid, koger jeg oksebenene et par timer først, så tværrebet - eller spidsbryst og til sidste hønen. Hønen parterer jeg, så brystdelen - med brystben - først kommer i ca. 3/4 time før, suppen er færdig. Det sker også, at jeg bruger brystet til en anden ret. Min høne har min søn opdrættet, så jeg kender alderen på den og det er jo en stor fordel.

  -   2011-10-25 16:16:50
Havde været rart med hvor meget salt og peber der skal i bollerne syntes ikke de smager af ret meget med det jeg har kommet i ( 1 tsk salt)

  -   2009-03-30 09:03:02
Der står vand til det dækker ;)

  -   2009-03-19 12:32:45
Og hvor mange liter vand skal man så bruge? ½, en hel, eller hvad?

  -   2005-01-01 01:01:01
Herlig suppe! Som Mormor lavede den... og duften i køkkenet er ubeskrivelig

  -   2005-01-01 01:01:01
god og nemt