Langtidshævet brød med havregryn
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Gæren smuldres i dejfadet. Smørret smeltes, afkøles og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den må gerne være ret fast. Dejen lægges i fadet, dækkes med et fugtigt klæde og stilles køligt til næste dag.
Nu formes dejen til et stort eller to mindre brød, der sættes på bagepapir eller en smurt bageplade, dækket med et fugtigt klæde og efterhæver 1 1/2 time. Brødene snittes med et barberblad eller en meget skarp kniv. Brødene pensles med vand eller æg, der er pisket sammen med vand, og sættes o ovnen ved 250 grader. Temperaturen dæmpes straks til 190 grader og brødet bages ca. 45 minutter eller til det er gennembagt. |
|
Opskriften er vist 33845 gange,
og udskrevet 740 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-03-21 06:11:14 Det er helt misforstået... Dej til langtidshævet brød skal slet ikke æltes. Kiny - 2008-10-18 22:11:05 Erik, du skulle nok have ladet brødene hæve noget længere end angivet, da hævningen afhænger meget af temperaturen i køkkenet, og måske har du valgt en kølig dag til at bage. Erik - 2008-09-16 07:20:46 Jeg fulgte nøje denne opskrift, mmen blev allerede bekymret da jeg så at den ikke havde hævet ret meget over natten. Desværre fortsatte jeg med efterhævning og bagning, hvilket resulterede i et totalt uspiseligt brød, der var lige til at smide ud, |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne