Kartoffeltårn - Kartoffel tårn
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : |
|
|
kartoflerne skæres i tynde skiver (med skral) som lægges i et enkelt lag i en smurt bradepande og drysses med hakket løg og krydderier ( fx timian). Bages i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 25 minutter.
Kartoffelskiverne formes cirkelrunde med et glas og skrælles fjernes med en kniv. Kartoffelpuré De resterende kartofler skrælles og koges uden salt. Vandet hældes fra, og kartoflerne røres til pure under tilsætning af salt, peber og olie (smør). De udstukne runde kartoffelskiver lægges lagvis med en æggeformet skefuld kartoffelpuré mellem hver skive. Der laves max. 5 lag til hvert tårn. En skefuld kartoffelpuré lægges øverst på tårnet, som pyntes med sprøde kartoffelpinde. Sprøde kartoffelpinde : 5-6 rå kartoffelskiver snittes i fine pinde og frituresteges i olie. Dryppes af og drysses med salt. |
|
Opskriften er vist 69604 gange,
og udskrevet 510 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne Birthe Pedersen - 2017-06-02 18:58:19 Kan man forberede noget af det , så man ikke står i køkkenet når gæsterne er kommet , det ser utroligt lækkert ud 💕 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne