Pasta med porrer og jordskokkecreme

Pasta med porrer og jordskokkecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 skiverlyst brød uden skorpe (80 g)
250 g.rensede jordskokker
3 dl.hønsebouillon
2 dl.letmælk
2 fedhvidløg
1 spsk.olie
0.5 citron, saft heraf
 
150 g.bacon i tern
250 g.jordskokker i tern
1 spsk.olie
400 g.fettuccini (båndpasta)
3 porrer i strimler på langs
0.5 bdt.hakket persille
 
Opskrift:
Læg brødet i blød i vand. Kog jordskokkerne møre i hønsebouillon og mælk ca. 20 min. Pres brødet for væde og kom det i en blender eller foodprocessor med jordskokker, bouillon, mælk, olie, citronsaft og hvidløg. Blend det helt glat og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft. Hold det varmt. Steg baconen på en tør pande til det er knapt sprødt. Tag baconen op og kasser fedtstoffet. Steg jordskokker i tern i olie på den samme pande til de er pænt gyldne, 6-8 min. Vend bacon i og smag til med salt og peber.

Bring pastaen i kog i rigelig letsaltet vand. Kog porrerne med de sidste 5 min. af pastaens kogetid. Hæld vandet fra og bland pasta med jordskokkecreme. Server med de ristede jordskokker og bacon.

Tips:

Jordskokker skal skrubbes godt eller skrælles. Vælg så ensartede og store knolde af jordskokker som muligt og skræl dem med en lidt skarp urtekniv. Skær alle sideknolde af og skræl først hovedknolden. Alt efter tålmodighed kan du så skrælle sideknoldene efterfølgende.





karakterer:
Opskriften er vist 23734 gange,
og udskrevet 908 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu