Rødbedeboller
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Indsendt : |
|
|
Rør gæren ud i ½ dl. vand.
Bland 100 g. af melet i resten af vandet. Tilsæt gærblandingen og rør massen sammen. Lad blandingen hvile et lunt sted i et kvarter. Tilsæg rødbedes og resten af melet, ælt dejen til den er fast og glat. Ril dejen ud til en pølse og del den i 10 stykker. Form stykkerne til boller og lad dem hæve i 20 min. under et viskestykke på bageplade. Bag bollerne i 10 minutter ved 220 grader, sænk herefter temperaturen til 200 grader, og bag bollerne færdige - ca. 15 min. Bollerne er færdige, hvis det lyder hult bår du banker let på dem. Tips: Serveres med diverse pålæg. Egner sig godt til sandwich. |
|
Opskriften er vist 27942 gange,
og udskrevet 917 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (43 stemmer) |
|
Kommentarer Katia - 2017-10-05 09:13:59 Super lækre boller. Jeg plejer at putte græskarkerner i også, det smager super godt sammen med rødbederne :) anonym - 2012-08-03 10:14:50 lene: jeg har brugt denne opskrift adskillige gange og skal hilse og sige den falder i fortrinlig god jord hver gang Anne - 2007-01-20 00:12:27 Jeg er hjemkundskabslærer og har lige lavet disse boller med eleverne, de var alle helt vilde med dem og synes det var mægtigt sjovt, at de blev lilla.. Er rigtig gode! Sunshine - 2005-01-01 01:01:01 Hjemme hos os kalder vi bollerne for prinsesseboller. Pigerne synes de er spændende pga den lyserøde farve. Mine piger er vilde med dem. Elsebeth - 2005-01-01 01:01:01 Forrygende flot farve, vækker virkelig opsigt i madpakken! Gode madboller. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne