Gammeldags oksesteg med paprikasauce
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil de to løg og skær dem i halve eller kvarte.
Brun kødet godt på alle sider i smørret i en tykbundet gryde. Drys med salt, peber og paprika. Svits løgene med et par minutter. Hæld eddike og vand ved. Lad stegen simre under låg ved svag varme 2-2 1/2 time. Vend den én gang undervejs og se efter om væsken fordamper, der skal hele tiden være lidt sky ved stegen. Tag kødet op og hold det varmt tildækket. Sovs: Si skyen. Pil og hak løgene til sovsen. Svits dem i stegegryden et par minutter. Hæld den siede sky ved og lad det koge 5 minutter. Pisk Cheasy fraiche, hvedemel og paprika sammen i en skål. Pisk lidt af skyen over i og kom det hele tilbage i gryden. Lad sovsen småkoge 5 minutter under omrøring. Rør skyllet hakket persille i. Husk hvis sovsen skal gemmes skal persillen serveres som grønt drys for sig selv. Smag den endeligt til. Fjern snoren og skær kødet i skiver. Server med lidt af sovsen henover og grønne bønner eller andre faste grønne grøntsager, kartofler, ris Tips: kødmængden er til 2 dage – brug resten af kødet en anden dag |
|
Opskriften er vist 67391 gange,
og udskrevet 2368 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Stine - 2013-09-13 18:55:12 Det smager af meget lidt. Ret kedelig ret. Maren - 2012-01-24 10:36:12 Rigtig lækker opskrift. Jeg havde gode erfaringer med at hælde gulerødder, knoldselleri, peberfrugt mm hen over stegen den sidste time. Så bliver grøntsager dampet, og de smager vildt godt Dorte - 2008-10-25 14:35:28 Super lækker okseteg, det kan ikke blive bedre... Conny Larsen - 2007-08-29 00:50:09 Når hele stegen er brunet på alle sider, skal den kal der tilsættes 1-2 store løg og gulerødder, og måske en enkelst porer, og derefter dækkes stegen halvt op med vand i gryden, simrer i ca. 3 timer, stegen tages op og ligges i staniol for at samle kraft, inden sovsen laves. Sovsen (skyen) jævnes med lidt ribsgelè, og en melblanding. Det er en gammeldags pragtfuld oksestteg, den kan ikke undvære gulerødder og en lille porre til at få meget mere smag Lone - 2007-04-07 14:00:50 Suveræn god opskrift. Har aldrig lavet oksesteg før og den blev helt perfekt. Sovsen smager RIGTIG godt. Kogte løgene med hele tiden, og næste gang putter jeg mange ved mens den steger fordi de bliver supergode at servere til. Jeg kan på det varmeste anbefale denne opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne