Farstærte

Farstærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Farstærte, billede 4 Farstærte, billede 1 Farstærte, billede 2 Farstærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1.5 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
1.5 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
   
  Tzatziki:
2 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
lidt Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Det hakkede kød røres med finthakket løg, presset hvidløg, grovhakket basilikum og persille.
Farsen krydres og lægges i et smurt tærtefad ca. 27 cm. i diameter og bages ved 200 grader C. alm. ovn i 25 minutter.

Tages ud af ovnen og saften fra en citron presses ud over pandekagen, som stilles i ovnen igen yderligere 15 minutter.

Tzatziki:
Et par timer før, (evt. om morgenen) tilberedelsen af tzatzikien sættes yoghurten til afdrypning i et kaffefilter.

røres godt med hvidløg, lidt fløde, peber og salt. Agurken skæres i fine skiver eller rives groft og blandes med dressingen.

De store kartofler skæres i både, krydres med salt og peber og steger sammen med pandekagen i ovnen en 40 min.





karakterer:
Opskriften er vist 95913 gange,
og udskrevet 8749 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8822 (2100 kcal)
KJ pr. Pers. 2205 (525 kcal)
Vægt ialt 2306 gram
Vægt pr. Pers. 576 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 382 KJ (91 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-06-05 14:26:20
Super opskrift. Jeg ændrede lidt for jeg lavede agurkesalat med eddike i stedet for tzatziki. Og til pandekagen brugte jeg rigtig pandekagedejg. Hjemmelavet. Og lammekød med salvie og løvstikke. Langtidsstegt. Lækkert. Tak for en rigtig god opskrift

  -   2016-07-14 13:42:41
Skal der ikke olie ved kartoflerne?

  -   2012-01-02 13:56:25
Det lyder rigtig lækkert! Tror jeg vil prøve at lave den en af de nærmeste dage.. og super god ide med fetaosten! :P

  -   2011-09-26 12:25:28
rigtig god opskrift som man selv kan variere, jeg smuldrede lidt fetaost, samt oregano i også godt

  -   2011-03-28 21:20:39
Den er god !Kan godt tåle ekstra krydderi af det hele