Porterhouse Steak

Porterhouse Steak, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyndsteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 skiveporterhouse steak (en ca. 5 cm. Tyk skive oksetyndsteg skåret nærmest tykstegen)
25 g.smør
0.5 spsk.Olie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær et par snit i fedtkanten, så kødet ikke trækker sig skævt under stegningen.

Brun smør og olie på panden. krydr kødet let med peber og steg kødet 6-8 minutter på hver side, alt efter hvor rødt det ønskes. Beregn to minutter længere hvis det kommer direkte fra køleskab.

Tag kødet af panden og læg det på et meget varmt fad. Drys behersket med salt, dæk kødet let til og lad det stå og trække tildækket mindst 5 minutter. Så fordeler varmen sig i kødet, der bevarer saften og bliver fint rosa uden at være råt.

Skær kødet frit af benet, skær det i skrå skiver og anret dem på et varmt fad sådan, at de ligger tæt ved benet og holder sig varme.

Server hasselbackkartofler, kartofler, bagte eller pommesfrites til, samt bordelaisesauce, bearnaisesauce eller hvidløgssmør. Eller kog panden af med rødvin eller bouillon og server skysauce til.





karakterer:
Opskriften er vist 18469 gange,
og udskrevet 165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-06 11:39:24
Oksekød skal tilberedes ved stuetemperatur og aldrig direkte fra køleskabet.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder ikk så lækkert !!

  -   2005-01-01 01:01:01
Super duper sej opskrift.. mega lækker

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal det hele blandes og blendes ? det lyder ikke just lækkert.. ?