Brød med oliven og feta

Brød med oliven og feta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Oste - Feta

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mathilde

Indsendt :     

Ingredienser:
50 g.gær
6 dl.lunt vand
0.5 dl.olivenolie
1 spsk.salt
1 spsk.tørret oregano
3 dl.grahamsmel
16 dl.hvedemel
200 g.fetaost i tern
 
Opskrift:
Gæren smuldres og vandet røres gradvist i. salt, olie og mel æltes i lidt efter lidt, indtil dejen slipper. lad den hæve i 45 minutter dækket med et viskestykke. Når dejen har hævet dryses lidt mel på bordet. Ælt dejen igennem og del den i to portioner. Rul hver del ud til en ca 1 1/2 cm tyk plade. Fordel fetaen på dejpladerne og rul de lange sider sammen som en roulade. Form brødene som horn og sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. bages ved 250 grader i 25-30 minutter.

Tips:

hvis du vil have sprød skorpe kan du "vande" brødene med f.eks. en blomstersprøjte inden du sætter dem i ovnen og 3 gange mens de bager.

Du kan også putte 200 g. grønne oliven i(skær dem i skiver mens dejen hæver). Brødene smager godt til tomatsalat med frisk basilikum.





karakterer:
Opskriften er vist 27770 gange,
og udskrevet 749 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-28 13:17:43
rettelse: brug 1 kg mel alt i alt (bruger aldrig selv grahamsmel) og del det i 3 brød

  -   2007-02-26 19:00:43
super lækkert, men jeg bruger kun 600 g mel, ellers er der ALT

  -   2005-01-01 01:01:01
Der står 200 g oliven...

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor mange oliven?