Røget laks a la Mexico

Røget laks a la Mexico, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Oprindelsesland : Mexico

MexicoKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Røget laks a la Mexico, billede 4 Røget laks a la Mexico, billede 1 Røget laks a la Mexico, billede 2 Røget laks a la Mexico, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Pasta penne
   
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Rød chilipeber
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
   
300 gram Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
800 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
Opskrift:
Kog pastaen al dente i en stor gryde med kogende vand og lidt salt. Sigtes og skylles i koldt vand.

Varm olien og tilsæt knuste hvidløg, finthakket chili og forårsløg i skiver og steg det ved jævn varme i et par minutter, eller til løgene er blanke.

Rør pure og fløde i, og bring det i kog. Lad det koge, til saucen har en passende tykkelse. Kom laksestrimlerne i, og lad dem varme igennem. Smag til med salt og peber.

Fordel pastaen i 4 tallerkner og kom saucen over. Pynt med basilikum.





karakterer:
Opskriften er vist 62722 gange,
og udskrevet 1059 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21048 (5011 kcal)
KJ pr. Pers. 5262 (1252 kcal)
Vægt ialt 2126 gram
Vægt pr. Pers. 531 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 990 KJ (235 kcal)
Protein 12.1 gram
Fedt 11.5 gram
Kulhydrat 21.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-05-22 17:10:30
Dejlig ret, hurtigt tilberedt. Er man ikke vant til chilipeber, bør man nok overveje at halvere den angivne mængde chilipeber. Også af hensyn til laksens fine smag.

  -   2015-05-06 11:22:22
Dejlig ret. Undgik chili og den smagte stadig rigtig lækkert. Alle var vilde med den!