Fastelavnsboller uden gær - Gærfri

Fastelavnsboller uden gær - Gærfri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 14 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller uden gær - Gærfri, billede 4 Fastelavnsboller uden gær - Gærfri, billede 1 Fastelavnsboller uden gær - Gærfri, billede 2 Fastelavnsboller uden gær - Gærfri, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Chokoladeglasur:
1 spsk. Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
3 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Mel, bagepulver, salt og sukker blandes. Fast, kold margarine snittes fint og hakkes i melet. Æggeblomme og mælk røres sammen og blandes i. Dejen æltes godt.

Trilles til en pølse, der skæres i 14 stykker, som trilles til boller. Sættes på smurt plade og pensles med æggehvide.

Bages i forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 12 minutter.

Hvis der ikke skal “bides til bolle”, kan bollerne pyntes med chokoladeglasur.

Tips:

Chokoladeglasur:
Revet chokolade, kakao og vand varmes over svag varme, til alt er jævnt. Flormelis røres i, til glasuren har en passende konsistens.





karakterer:
Opskriften er vist 118917 gange,
og udskrevet 2529 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (106 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10190 (2426 kcal)
KJ pr. stk. 727 (173 kcal)
Vægt ialt 753 gram
Vægt pr. stk. 53 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1353 KJ (322 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 47.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-13 10:57:31
Behøver man at pensle med æggeblomme? Kan man bruge mælk istedet?

  -   2011-01-29 14:16:06
Jeg lavede dem med en ordentlig klat vaniljecreme i og et stykke marcipan, og så skar jeg dem ud i firkanter og trak "snipperne" sammen over fyldet i bollen. Til slut smeltede jeg lidt lys chokolade og pyntede i flotte mønstre. Kan anbefales!

  -   2009-03-16 14:01:08
Synes de smager lidt for meget af smør... Men meget sprøde

  -   2008-04-11 15:44:52
De er vildt små, smager ok men man bliver hurtig træt af smagen.Ikke de bedste boller jeg har smagt!)-:

  -   2008-02-26 14:12:19
Jeg vil gerne prøve opskriften, også på boller uden gær. Synes opskrifterne er meget børnevenlige, da jeg selv kun er 16 år. Men mange tak!!

  -   2007-10-29 16:59:55
Ja, det kan man sagtens, Becca....

  -   2007-09-19 14:19:46
Jeg sidder her og hænger over computeren og syntes det er ved at blive kedeligt i længten .. så ville spørge om man behøver at tage hakket margarine eller tror i godt man kan bruge det der flydene Becel ? :)

  -   2007-09-19 12:53:04
Forstår ikke helt det med at snitte margarinen og hakke det i melet.. men de er meget sprøde men smager da godt :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Sys ikke de minder på nogen måde som en fasteelavns bolle, men de smager meget godt !!

  -   2005-01-01 01:01:01
Bollerne er ikke klisterede, men de er mere sprøde end almindelige boller

  -   2005-01-01 01:01:01
Gid at folk ville skkrive om de var li'som almindelige boller eller om det er sådan noget klistrestads...Men okaY jeg er også kun 13 år... så det kan være man ved mere når man er ældre :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
glæder mig til at prøve opskriften