Æblekage med marcipan

Æblekage med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lone

Indsendt :      Red :
Æblekage med marcipan, billede 4 Æblekage med marcipan, billede 1 Æblekage med marcipan, billede 2 Æblekage med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Ren rå marcipan
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

500 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Riv marcipanen groft, så er den nemmere at arbejde med. Rør smør, marcipan og æg sammen og tilsæt melet. Kom dejen i en form med løs bund, ca. 24 cm.

Skræl æblerne og skær dem i både. Læg æblerne i formen. Drys æblerne med sukker og kanel og bag kagen ca.1/2 time ved 200 grader C. alm. ovn, til æblerne er gyldne.

Spis kagen lun med flødeskum eller creme fraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 68670 gange,
og udskrevet 1601 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9941 (2367 kcal)
KJ pr. Pers. 1242 (295 kcal)
Vægt ialt 1044 gram
Vægt pr. Pers. 130 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 952 KJ (226 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 12.7 gram
Kulhydrat 24.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-08-21 17:21:19
Syntes den er rigtig fin.. og sukker og vaniliesukker kan man jo selv tilføje mere af, efter den søde tand..

  -   2005-01-01 01:01:01
den lyder HELT VILDT lækker!! den glæder jeg mig til at smage ! :D