Saftigt citrusbrød

Saftigt citrusbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 l.kogende vand
1.5 l.groft rugmel
100 g.gær
1.5 dl.yoghurt
1 spsk.Salt
1 dl.appelsinmarmelade
1 kg.Hvedemel
 
Opskrift:
Kom rugmelet i en skål og hæld det kogende vand over. Rør det godt sammen, dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad det stå natten over eller mindst 3 timer.

Rør gæren ud i yoghurt og tilsæt salt og marmelade. Rør det i rugmelsblandingen sammen med hvedemel og ælt det igennem til en fast dej. Lad det hæve tildækket 1 time.

Tag dejen ud på bordet og ælt den smidig, tilsæt evt. lidt hvedemel om nødvendigt. Del dejen i 3 lige store stykker, form dem til brød og sæt dem på plader med bagepapir. Lad dem efterhæve til de ser lette og porøse ud, ca. 40 minutter.

Bag brødene ved 175 grader nederst i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter. Lad dem afkøle pakket ind i viskestykker.





karakterer:
Opskriften er vist 3431 gange,
og udskrevet 76 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-07 09:42:25
Der kunne godt være lidt mere smag i med f.eks. med lidt revet muskatnød