Sprængt ål med peberrod

Sprængt ål med peberrod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 tykke ål á 500-600 gr.
50 g.salt
2 l.vand
1 suppevisk
200 g.istandgjorte suppeurter
8 spsk.eddike
1 spsk.peberkorn
 laurbær
 
 Salsa:
1 lille bdt. persille
1 lille stykke peberrod
0.5 dl.olie
3 spsk.finthakkede skalotteløg
0.5 dl.hvidvinseddike
150 g.æble skrællet og befriet for kernehus
100 g.æble skåret i små tern
100 g.majroe i små tern
 + lidt ekstra olie og eddike at vende ternene i
 
Opskrift:
Rens og flå ålen. Skær ålen i portionsstykker. Drys med groft salt og stil køligt 1 døgn eller på køkkenbordet 6-8 timer. Kog suppeurter og suppevisk op i 1 liter koldt vand. Skyl ålestykkerne, og kom dem i det kogende vand, tilsæt 1 tsk salt, og kog ca. 25 minutter. Tag dem op og hold dem lune. Blend persillens blade med olie og peberrod, bland med løg og smag til med salt og peber. Damp æblestykkerne ca. 5 minutter med hvidvinseddike under låg og gnid så blanding gennem en sigte eller blend den. Server ålestykkerne med de persilleolien, æbleeddiken og de små æblestykker omkring.

Tips:

Man kan gå op til 1 kg ål og give kartofler til. Så har man en hovedret.





karakterer:
Opskriften er vist 10929 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu