Sprængt nakkefilet

Sprængt nakkefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sprængt nakkefilet, billede 4 Sprængt nakkefilet, billede 1 Sprængt nakkefilet, billede 2 Sprængt nakkefilet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.sprængt nakkefilet
 Vand
 
16 gulerødder
2 blomkål
500 g.grønne bønner
2000 g.kartofler
 
 Sauce:
200 g.smør
2 tsk.hvedemel
 kogevand
 
Opskrift:
Kom nakkefileten i en gryde med koldt vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog og skum.

Kog ved lav varme under låg i 2-3 timer til kødet er mørt.

Dæk nakkefileten med stanniol og lad kødet hvile i ca. 20 minutter, eller lad kødet hvile i kogevandet i ca. 20 minutter.

Sauce:
smørret smeltes, hvedemel røres i, spædes op med kogevand til passende konsistens.

Serveres med kogte grønsager og kartofler, og opbagt smørsauce eller smeltet smør.





karakterer:
Opskriften er vist 65182 gange,
og udskrevet 662 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-09-15 10:03:37
Jeg serveret med peberrod sovs

  -   2013-12-31 09:05:10
Jeg laver sprængningslage af 200 g middelhavssalt og 50-75 g sukker til 8-10 dl. vand. Det hele koges til salt/sukker er opløst. Det er nok til en steg på 7-800 g og ganges op, hvis stegen er større. Væsken skal lige dække kødet i beholder/gryde og SKAL være kold, før det hældes over kødet. Stilles på køl 3 dage. Derefter følges opskriften ovenfor.

  -   2013-09-30 16:50:14
Det gør man i en sprænglage/saltlage. Men vi plejer at bestille ved slagteren, de bruger nitrit i lagen og det giver den flotte røde farve, han bruger også en sprøjte til at sprøjte ind i kødet, det gør at den ikke behøver at trække så længe som hvis du selv skulle sprænge den.

  -   2013-09-30 16:08:45
hvordan sprænger man en nakkefile?

  -   2013-09-30 07:37:00
Æv, jeg havde håbet, i forhold til overskriften, at der ville være opskrift på sprængningen. Det er jo forskelligt, hvordan den bliver lavet og derfor hvordan det smager.