Sprængt nakkefilet
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom nakkefileten i en gryde med koldt vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog og skum.
Kog ved lav varme under låg i 2-3 timer til kødet er mørt. Dæk nakkefileten med stanniol og lad kødet hvile i ca. 20 minutter, eller lad kødet hvile i kogevandet i ca. 20 minutter. Sauce: smørret smeltes, hvedemel røres i, spædes op med kogevand til passende konsistens. Serveres med kogte grønsager og kartofler, og opbagt smørsauce eller smeltet smør. |
|
Opskriften er vist 65182 gange,
og udskrevet 662 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-09-15 10:03:37 Jeg serveret med peberrod sovs Mutti - 2013-12-31 09:05:10 Jeg laver sprængningslage af 200 g middelhavssalt og 50-75 g sukker til 8-10 dl. vand. Det hele koges til salt/sukker er opløst. Det er nok til en steg på 7-800 g og ganges op, hvis stegen er større. Væsken skal lige dække kødet i beholder/gryde og SKAL være kold, før det hældes over kødet. Stilles på køl 3 dage. Derefter følges opskriften ovenfor. Per - 2013-09-30 16:50:14 Det gør man i en sprænglage/saltlage. Men vi plejer at bestille ved slagteren, de bruger nitrit i lagen og det giver den flotte røde farve, han bruger også en sprøjte til at sprøjte ind i kødet, det gør at den ikke behøver at trække så længe som hvis du selv skulle sprænge den. anonym - 2013-09-30 16:08:45 hvordan sprænger man en nakkefile? Foodie - 2013-09-30 07:37:00 Æv, jeg havde håbet, i forhold til overskriften, at der ville være opskrift på sprængningen. Det er jo forskelligt, hvordan den bliver lavet og derfor hvordan det smager. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne