Indbagtmørbrad

Indbagtmørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Indbagtmørbrad, billede 4 Indbagtmørbrad, billede 1 Indbagtmørbrad, billede 2 Indbagtmørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
600 gram Svinemørbrad, afpudset
   
  Fars:
400 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Paprika
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Butterdej tøs op.

Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber. Mørbraden lægges til afkøling.

Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber. Champignon renses og snittes i fine tern. Herefter tilsættes de farsen.

Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side. Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen.

Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden. Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.

Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med mælk. Bages i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Serveres Evt. med hvide kartofler og champignonsovs.





karakterer:
Opskriften er vist 91865 gange,
og udskrevet 2379 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12447 (2963 kcal)
KJ pr. Pers. 3111 (740 kcal)
Vægt ialt 1796 gram
Vægt pr. Pers. 449 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 693 KJ (165 kcal)
Protein 13.4 gram
Fedt 8.8 gram
Kulhydrat 8.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-03 21:10:15
En fantastisk ret - hele vejen igennem perfekt.. et stort 5 tal herfra :-)

  -   2015-02-21 16:21:39
Lyder lækkert, den vil jeg prøve

  -   2011-12-28 19:13:27
Vi puttede ca 4 fed hvidløg i, det smagte godt:) Rigtig super opskrift :)

  -   2010-12-21 11:20:32
ja det kan man godt

  -   2010-11-23 18:57:55
hvis man laver feks 2 indbagte mørbrad kan man så godt fryse den ene ned næste dag ?? mvh carina

  -   2010-03-10 17:59:17
super lækkert og nemt og lave så tak for mad. mvh kim

  -   2008-04-05 09:27:38
nem og lækker gæstemad

  -   2005-01-01 01:01:01
Superm lækker opskrift, men spar ikke på krydderrierne.