Mungbønne-dessert
Hovedingrediens : Bælgplanter - Mungbønne - Mungbønner Oprindelsesland : Thailand Kilde : Dansk Thai Website Indsendt : |
|
|
Kom mungbønnerne i en gryde og dæk med et lag vand på 4 cm. Kog op og kog videre i 30-35 minutter ved middel varme, til bønnerne er fuldstændigt møre.
Dryp bønnerne omhyggeligt af, kom dem i en skål og mos dem fint. Tilsæt kokos og æggeblomme og bland det hele til en fast dej. Fordel dejen i valnøddestore kugler og form dem i æggefacon.
Kom sukker og vand i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til sukkeret er opløst. Skru ned for blusset.
Sænk omhyggeligt 1-2 boller ad gangen ned i sukkerlagen og kog dem forsigtigt i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske og læg dem på et serveringsfad. Når alle mungbønne-boller er kogt, øses lidt sukkerlage ud over dem på serveringsfadet. Dessert skal være kold inden servering.
Tips: En anden såkaldt »tør« dessert. Der skal bruges mungbønner, der minder om store butter beans (en slags limabønne). |
|
Opskriften er vist 12540 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Amanda - 2008-05-20 19:17:48 kære mungbønne dessert opfinder. jeg ELSKEDE dine lækre mungbønner. jeg serverede den til min konfirmation og min familie og veninder elskede den. den smager som en lyserød sky. tak for alt. M.V.H mungbønne elskeren. (: |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne