Mungbønne-dessert

Mungbønne-dessert, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Mungbønne - Mungbønner

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Dansk Thai Website

Indsendt :     

Ingredienser:
225 g.flækkede mungbønner
100 g.tørret kokos
1 æggeblomme
125 g.sukker
1.75 dl.vand
 
Opskrift:
Kom mungbønnerne i en gryde og dæk med et lag vand på 4 cm. Kog op og kog videre i 30-35 minutter ved middel varme, til bønnerne er fuldstændigt møre. Dryp bønnerne omhyggeligt af, kom dem i en skål og mos dem fint. Tilsæt kokos og æggeblomme og bland det hele til en fast dej. Fordel dejen i valnøddestore kugler og form dem i æggefacon. Kom sukker og vand i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til sukkeret er opløst. Skru ned for blusset. Sænk omhyggeligt 1-2 boller ad gangen ned i sukkerlagen og kog dem forsigtigt i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske og læg dem på et serveringsfad. Når alle mungbønne-boller er kogt, øses lidt sukkerlage ud over dem på serveringsfadet. Dessert skal være kold inden servering.

Tips:

En anden såkaldt »tør« dessert. Der skal bruges mungbønner, der minder om store butter beans (en slags limabønne).





karakterer:
Opskriften er vist 12540 gange,
og udskrevet 174 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-20 19:17:48
kære mungbønne dessert opfinder. jeg ELSKEDE dine lækre mungbønner. jeg serverede den til min konfirmation og min familie og veninder elskede den. den smager som en lyserød sky. tak for alt. M.V.H mungbønne elskeren. (: