Røget laksesuppe med majs

Røget laksesuppe med majs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Fiskesuppe - Fiskesupper

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :     

Ingredienser:
4 majskolber renset for blade og tråde
100 g.smør
100 g.løg skåret i skiver
100 g.rød peberfrugt skåret i strimler
2 stilkebladselleri skåret i 1 cm. stykker
2 fedknuste hvidløg
60 g.hvedemel
1 stk.koriander
1 tsk.timian
1.5 l.fiskebouillon
100 g.rejer
300 g.røget laks i strimler
 Salt
 Peber, friskkværnet
 
Opskrift:
Hold majskolberne indover en skål og skær majskornene af med en skarp kniv. Det gør ikke noget de går i stykker. Få så meget af den mælkeagtige saft med som mulig.

Smørret smeltes i en tykbundet gryde. Majskorn, løg, peberfrugter, selleri og hvidløg svitses heri i 5 minutter, hvorefter melet drysses i. Lad melet bage sammen med grønsagerne i et par minutter. Det må ikke brune.

Tilsæt herefter koriander, timian, saften fra majsen og fiskebouillonen, lidt ad gangen, mens der røres konstant. Lad det herefter simre i 30 minutter.

Så tilsættes fløden, og suppen bringes i kog. Smages til med salt og peber. 2 - 3 minutter før servering tilsættes rejer og laks.

Lad fisken blive varm inden servering.

Hertil serveres groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 11264 gange,
og udskrevet 196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu