Gyldne tråde

Gyldne tråde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Dansk Thai Website

Indsendt :     

Ingredienser:
500 g.sukker
2.5 dl.vand
6 æggeblommer
 
Opskrift:
Kom sukker og vand i en gryde og rør over lavt blus, til sukkeret er opløst. Kog op og kog videre, til sukkerlagen bliver klar og konsistensen tykkere. Vrid æggeblommerne gennem et musselinklæde ned i en skål. Kom lidt af æggemassen i en sprøjtepose med en meget tynd tylle eller i et kræmmerhus af pergament. Varm sukkerlagen op og lad sen simre. Sprøjt omhyggeligt små ægge-spiraler à 4-5 cm i diameter med et lille hul i midten ned i sukkerlagen. Kog spiralerne i ca. 2 minutter, til de sætter sig. Tag dem op med en pind ved at stikke den ned i hullet i midten. Læg spiralerne på en tallerken. Fortsæt med resten af dejen på samme måde.

Tips:

I Thailand kaldes denne dessert for en »tør« dessert. De små spiraler, der er lavet af æg, koges i sukkerlage og er bestemt besværet værd.





karakterer:
Opskriften er vist 16767 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-21 21:18:49
hvor længe kan de holde og hvordan skal de opbevares?