Frisk frugt i sukkerlage med lime
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Oprindelsesland : Thailand Kilde : Dansk Thai Website Indsendt : Red : |
|
|
Tag kernerne ud af frugterne og skræl dem om nødvendigt. Skær frugterne i passende stykker og læg dem i en serveringsskål.
Sukkerlage: Kom vand og sukker i en lille gryde og varm langsomt op under omrøring, til sukkeret er opløst. Kog lagen op og lad den koge 15-20 minutter, til konsistensen begynder at tykne. Tag gryden af blusset og lad sukkerlagen køle af til stuetemperatur.
Rør lime- og citronsaft i lagen og hæld den over de istandgjorte frugter. Sæt skålen på køl, til frugtsalaten er helt afkølet.
Man bør ikke gøre frugtsalaten klar for tidligt, for frugterne bliver bløde, hvis de ligger for længe i sukkerlagen. 1-2 timer før servering er i orden.
Tips: Hertil kan bruges sæsonens friske frugter som papaya, ananas, mango, honningmelon, vandmelon, fersken og appelsin. Nedenstående mængde sukkerlage er tilstrækkelig lage til frugt beregnet for 8 personer. Sukkerlagen kan tilberedes op til 14 dage før anvendelse og skal i mellemtiden opbevares i et glas på køl. |
|
Opskriften er vist 54255 gange,
og udskrevet 812 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (10 stemmer) |
|
Kommentarer charlotte b - 2008-01-26 19:09:34 synes der mangler at stå hvor mange frugter man skal bruge f.esk i g. bare så man havde noget at gå efter Lone - 2007-01-25 16:33:20 Rigtig god som tilbehør til f.eks en lækker kage eller tærte. Frugten smager frisk også efter 1-2 dage, når det bare står på køl. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne