And i rød karry med babyauberginer

And i rød karry med babyauberginer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Karry:
1 tsk.spidskommen
1 tsk.korianderfrø
6-10 små røde chilier
1 tsk.salt
0.5 tsk.revet citron eller limeskal
2 stilkecitrongræs
0.5 løg
2 fedhvidløg
0.5 spsk.rejepasta
 
 Fyld:
2 andebryster
 halvdelen af ovennævnte portion rød karry
1 fedfinthakket hvidløg
1 tsk.hakket citrongræs
1 løg i strimler
 salt
 peber
 evt.lidt sukker
1 ds.kokosmælk
2 spsk.tomatpure
1 dl.babyaubergine eller ærter
 
Opskrift:
Karry:
Rist spidskommen og koriander på en tør pande og mal det til pulver i kaffemølle eller morter. Mos de evt. udkernede chilier sammen med salt, citronskal, pillet citrongræs, løg og til sidst det stødte pulver fra før. En stavblender er velegnet til formålet. Man kan evt. tilsætte 1-2 spsk. jordnøddeolie for at lette processen.

Fyld:
Skær andebrysterne i smalle stykker med fedtsiden bevaret. Kom dem i en wok og lad fedtet smelte af. Det tager 5 minutter. Tag kødet op. Rist så karryen, hvidløg, citrongræs og løg heri. Kom kødet tilbage i wokken. Kom kokosmælk og tomatpure i. Lad det småkoge i 15 minutter, tilsæt så babyauberginerne og lad dem koge møre 1-4 minutter.

Serveres pyntet med basilikum eller koriander.





karakterer:
Opskriften er vist 33821 gange,
og udskrevet 817 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-05 18:08:26
Super god. Karrypastaen kan suppleres med købt rød karrypasta. Jeg brugte limesaft i stedet for skal, og chilipulver i stedet for chilifrugter, det fungerede fint.

  -   2010-08-23 18:20:08
En helt fantastisk opskrift. Jeg brugte kun 2 chillier og 2 fed hvidløg til karryen, og sprang et fed hvidløg over ved stegningen for det ikke skulle blive for stærkt. Det smagte helt fantastisk og alle (også børn) kan spise det.

  -   2005-01-01 01:01:01
billig hvis man ved hvor man skal købe ind