Blæksprutte med mynte

Blæksprutte med mynte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bløddyr - Blæksprutte

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :     

Ingredienser:
4-6 små tiarmede blæksprutter
 
2 spsk.soja- eller jordnøddeolie
4 fedhvidløg
1 pottekraftig mynte
2 spsk.vand
2 spsk.fiskesauce
200 g.mangetout-ærter (sukkerærter)
 salt
 peber
 
Opskrift:
Klargøring af blæksprutte:
Indmaden tages ud og de mindre arme kan evt. bruges sammen med det hvide hylster, der er kroppen. Disse skæres i ringe. Kan man ikke få friske blæksprutter kan man nøjes med ringene, der kan købes frosne, men de må ikke være panerede

Dup blæksprutteringene tørre med køkkenrulle. Pil og hak hvidløg og nip mangetoutærterne. Varm olien i en wok og steg ringe og evt. arme heri når olien er blevet meget varm. Kom så hvidløget ved, men det må kun lige stege med i ½ minut for ikke at branke og smage grimt. Kom så resten af ingredienserne i og lad det stege færdigt i 1-2 minutter.

Serveres straks som en let hovedret eller som en del af et større tag selv bord med thailandske specialiteter.





karakterer:
Opskriften er vist 20292 gange,
og udskrevet 371 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Hurtig og lækker. Man kan evt. tilsætte en anelse citronsaft til sidst.