Thailandsk papaya salat (Som tham thai)
Hovedingrediens : Frugt - Papaya Oprindelsesland : Thailand Indsendt : Red : |
|
|
Papayaen skrælles og udkernes.
Så godt man kan, skæres papayaen i flager på langs, så man får så tynde og store flager som muligt.
Jordnødderne ristes på tør pande i nogle minutter. Bønnerne skæres i halve, tomaterne ligeledes i halve. Chili uden kerner og hvidløg stødes i morter eller kaffemølle, jordnødder tilsættes og evt. de tørrede rejer. Når det er pulveriseret, røres op med fiskesovs, limesaft og sukker, og dette gnides godt rundt i papayaflager, tomater og bønner. Det hele anrettes på en bund af salatblade og gives som tilbehør til en større anretning eller som en forret. Den er meget stærk. Og antallet af chilier kan reduceres efter ønske. |
|
Opskriften er vist 29702 gange,
og udskrevet 528 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Tommy Thailand - 2018-12-29 15:22:56 der mangler tamarind i den her opskrift Marianne - 2014-05-13 22:24:45 Er der erfaring med at bruge noget andet end fiskesauce pia oesten - 2010-11-29 07:00:26 Smager rigtigt dejligt,osse denneher,der laves jo ,Som Tam paa 117 forskellige maader. anonym - 2010-09-07 12:13:47 Hej Man bruger altså umoden Grøn papaya, og så bruges også revet gulerod ca 1/3 af hvor meget papaya der bruges.Har aldrig set moden papaya i denne salat og heller ej salatblade. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne