Oksekød i grøn karry med kokos
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt Oprindelsesland : Thailand Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Lav først den grønne karrypasta. Stød ingredienserne sammen efter tur i en morter, til man har en tyk pasta. Det vil give ca. 3 spsk. pasta. Man skal kun bruge 1 spsk. til denne opskrift, men resten kan opbevares i et tæt tillukket glas i køleskabet i op til tre uger og bruges i andre retter.
Varm kokosmælken for svag varme i en gryde, men lad den ikke koge. Tag den af varmen. Varm olien i en wok og svits hvidløget gyldenbrunt. Tilsæt 1 spsk. af den grønne karrypasta og rør den ud i olien. Hæld så den varme kokosmælk i og rør til blandingen jævner. Tilsæt fiskesauce og sukker og rør rundt. Tilsæt kødet og sted, til det bliver brunt. Tilsæt bouillon og steg videre i 3 - 4 minutter under jævnlig omrøring. Når kødet er lige akkurat gennemstegt, røres limebladene i. Derefter auberginer og basilikumblade. Steg videre et øjeblik og server straks. Tips: (gaeng kiow wan nua) Hvis du vil sparer lidt tid, så køb en færdig karrypasta - så er retten hurtig klar. |
|
Opskriften er vist 23930 gange,
og udskrevet 578 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-09-04 20:06:34 Mener kødet skal være oksemørbrad for at det kan blive mørt på så kort tid, minimum oksefilet Camilla - 2006-12-09 16:53:11 jeg syntes det er en god opskrift, og har selv brugt den, og den er skrevet med mange detaljer. :D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne