Stegte ris med kylling (Khao Phat Gai)
Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling Oprindelsesland : Thailand Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at koge risen efter anvisningen på pakken, og afkøl dem, gerne til næste dag. til 4 personer skal der bruges ca. 1 kg kogte kolde ris.
Udben kyllingen, tag skindet af og skær kyllingekøddet ud i små strimler. Hak løg og forårsløg groft. Knus og hak hvidløgene groft. Knus og hak chilierne fint. Pres saften ud af den ene limefrugt og gem det i en kop. Skær den anden lime ud i små både. Varm wokken med olie op til den begynder at ryge. Tilsæt hvidløg og lad dem lige akkurat tage farve (10-15sek. !) Tilsæt kyllingestykkerne og hold dem i konstant bevægelse med spatelen. Tilsæt vineddike, æg, løg og soya sovs. Tilsæt fiske sovs og sukker. Tilsæt risen og hold retten i bevægelse i wokken i ca. 5 min. Tag wokken af varmen og tilsæt vårløgene. Hæld limesaften over retten og bland det hele godt sammen. Servér retten med de små lime-både. Tips: Retten er beskrevet med kylling. Du kan udskifte kylling med rejer, svinekød, krabbekød eller hvad du iøvrigt har i dit køleskab fra igår eller i mandags. Hvis du bruger svinekød, så sørg for at det er magert. Til svinekød kan du desuden tilsætte ananas skåret i små stykker. Husk at holde retten i bevægelse,- den er meget nem at brænde på! Til sidst: Af en eller anden grund egner oksekød sig ikke til Khao Phat! |
|
Opskriften er vist 82010 gange,
og udskrevet 1169 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (23 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-04-09 18:54:53 Prik kii nuu er meget små, så selvom det lyder af meget, er 5-8 stk fint. Men som du siger er det naturligvis smag og behag og Prik kii nuu er ikke kendt for at være en af de milde sorter. ;-) Per - 2014-10-01 22:44:07 Jeg kender ikke Prik kii nuu, men 5-8 lyder af meget, vi brugte kun en enkelt af de almindelige aflange chili, men det er jo smag og behag anonym - 2010-08-23 15:14:29 det kan anbefales at blande thailandsk soya med hvidløg og chili i skiver og bruge det til en sovs der kommes over retten når man har øst op .. og så selvfølgelig lige en masse frisk koriander henover . det er barre lækker t carina - 2010-02-12 11:04:06 det er bare det bedste jeg har smagt. og det er en let ret. jeg siger bare den skal prøves, pia - 2009-03-02 12:52:58 .total lækker ret <3 har selv været i Thailand :D PRØV DET ? Aske - 2008-08-22 17:01:47 Tilsæt evt. retten en æg, så bliver den endnu bedre. Anders - 2008-01-07 09:22:26 Thailands nationalret. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne