Charlotte Russe
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Indstil ovnen på 250 grader.
Pisk æg og sukker meget grundigt sammen til en lys og luftig masse. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Rør det forsigtigt sammen. Beklæd en bradepande (ca. 30x40) med bagepapir, fordel dejen heri og bag kagen nederst i ovnen i ca. 5 min. til den har en pæn farve. Drys imens et stykke bagepapir med sukker. Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på det sukkerdryssede papir. Træk bagepapiret af bunden (pensl evt. papiret bagpå med koldt vand). Fordel jordbærmarmeladen på kagen med en bred kniv og rul kagen sammen på den lange led. Dæk med bagepapir og lad rouladen afkøle med sammenføjningen nedad. Skær rouladen i 18 skiver, ca. 1 cm tykke. Fór en passende skål eller form indvendigt med rouladeskiverne - gem de grimmeste skiver til at dække fromagen med. Dæk skålen med plastfilm. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Knug den fri for væde og smelt den i en gryde for svag varme. Lad den køle lidt af og rør yoghurten i. Hak valnødderne og rør dem i yoghurtblandingen sammen med marmeladen. Pisk fløden til skum og vend det i til sidst. Stil fromagen koldt i ca. 10 til den begynder at stivne. Hæld den så over i skålen til rouladeskiverne og dæk med de resterende skiver. Dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskabet natten over. Vend charlotten ud på et serveringsfad og pynt med friske jordbær. |
|
Opskriften er vist 41284 gange,
og udskrevet 826 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2018-03-23 10:34:18 Skålen vi har brugt på billedet er 11 cm høj, 24 cm. i diameter i toppen og 10 cm. i diameter i bunden, den kunne godt havde været lidt mindre :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne