Karamelmousse
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Karamelsauce:
Sukker og vand koges sammen og koger til sukkeret begynder at karamellisere 5-10 minutter. Tag gryden af varmen og hæle piskefløden forsigtigt i under konstant omrøring. Køles helt af ved suetemperatur, kan med med fordel laves dagen før. Karamelmousse: Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk sukker og æggeblommer hvide. Pisk fløden til flødeskum og vend fløden i sukker og æggeblandingen. Vend så karamelsauce i efter smag, overskydende karamelsovs kan bruges som pynt og/eller serveres til moussen. Til sidst smeltes husblasen i en lille gryde i det vand der hænger ved og vend det i moussen i en tynd stråle under konstant omrøring. Kommes i portionglas eller stor skål og stilles så i køleskab i mindst 2 timer, gerne natten over. Kan pyntes med karamelsauce og bær. |
|
Opskriften er vist 15547 gange,
og udskrevet 240 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne