Sprængte duer

Sprængte duer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Due - Duer

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Sprængte duer, billede 4 Sprængte duer, billede 1 Sprængte duer, billede 2 Sprængte duer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Sprænglage:
160 g.Nitritsalt
20 g.Sukker
20 dl.Vand
 
4 duer
 
 Kogelage:
 Vand
1 gulerod
0.5 løg i både
1 laurbærblad
1 kvisttimian
 
 Peberrodssovs:
50 g.smør
2 spsk.Hvedemel
5 dl.Kogevand fra duerne
2.5 dl.piskefløde
1 brevrevet peberrod
 
 Tilbehør:
 broccoli
 gulerødder
 bønner
 
Opskrift:
Sprænglage:
Nitritsalt og sukker opløses i koldt vand ved omrøring.
De rensede og aftørrede duer lægges heri og stilles køligt i 12 timer, kan du ikke få det til at passe med timerne er det bedre med lidt mere end mindre.

Skyl og tør duen og kom den i kogende vand og bring dem i kog, gryden skummes godt af inden skiver af gulerod, løg, laurbærblad og timian tilsættes.

Kog duen i en god time til de er møre. Lad den stå i kogelagen 15 minutter inden de tages op og dryppes godt af.

Peberrodssovs:
Smelt smørret i en gryde og rør hvedemelet i og rist let Tilsæt kogevandet lidt efter lidt under konstant omrøring Og koges op, tilsæt fløde og kog op igen. Tilsæt peberrod smag til med salt og peber og evt. mere peberrod.


Bryster og lår skæres af skroget og skinnet tages af. Du kan også servere dem hele på tallerken og med skin på, men kogt skin er ikke så spænende at spise og den røde sprængfarve er ikke så synlig.

Serveres med smørdampede grøntsager efter eget valg, vi har brugt grønne bønner gulerødder og broccoli kogte og vendt i smeltet smør.





karakterer:
Opskriften er vist 10050 gange,
og udskrevet 255 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu