Sprængte duer
Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Due - Duer Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sprænglage:
Nitritsalt og sukker opløses i koldt vand ved omrøring. De rensede og aftørrede duer lægges heri og stilles køligt i 12 timer, kan du ikke få det til at passe med timerne er det bedre med lidt mere end mindre. Skyl og tør duen og kom den i kogende vand og bring dem i kog, gryden skummes godt af inden skiver af gulerod, løg, laurbærblad og timian tilsættes. Kog duen i en god time til de er møre. Lad den stå i kogelagen 15 minutter inden de tages op og dryppes godt af. Peberrodssovs: Smelt smørret i en gryde og rør hvedemelet i og rist let Tilsæt kogevandet lidt efter lidt under konstant omrøring Og koges op, tilsæt fløde og kog op igen. Tilsæt peberrod smag til med salt og peber og evt. mere peberrod. Bryster og lår skæres af skroget og skinnet tages af. Du kan også servere dem hele på tallerken og med skin på, men kogt skin er ikke så spænende at spise og den røde sprængfarve er ikke så synlig. Serveres med smørdampede grøntsager efter eget valg, vi har brugt grønne bønner gulerødder og broccoli kogte og vendt i smeltet smør. |
|
Opskriften er vist 10050 gange,
og udskrevet 255 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne