Lasagne - Stærk og krydret
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Italien Indsendt af : Mcshane Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak løg, hvidløg, chili og gulerødder.
Steg baconterningerne og løgene sammen i en stor sauterpande eller gryde i 2-3 min. Tilsæt derefter 500 gram oksekød. Når kødet er brunet tilsættes hakkede tomater, koncentrerede tomatpuré, hvidløg, chilipeber samt gulerødder. Rør saucen godt sammen. Tilsæt derefter rødvinen og en passende mængde vand. Til sidst tilsættes chilipulveret samt krydderurterne oregano, basilikum og merian. Smag saucen til med salt & peber, og lad den småkoge under låg i 15- 20 min. I bundet af fadet lægges et tyndt lag mornay-sauce. Oven på det lægges et lag lasagneplader. Derefter skiftevis et lag kødsovs, lidt mornay-sauce og et lag lasagneplader. Slut af med kødsovsen efterfulgt af mornay-saucen. Bag lasagnen i en forvarmet oven ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 min. Efter 25 min. dækkes lasagnen med revet ost. Lad den stå i 10-12 min. før den serveres med brød, salat og rødvin. |
|
Opskriften er vist 89625 gange,
og udskrevet 3232 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (89 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-01-26 23:35:41 Skal lave den i morgen...glæder mig helt vildt....Jan Hæhæ - 2012-12-26 10:51:01 Chost chili pepper kvikker den lidt op :) Lisbeth - 2012-10-30 14:17:57 Fantastisk lasagne...har ikke lavet andre siden denne!! anonym - 2012-06-16 13:42:58 Havde den været med hjm. lavet becamelsov havde der været topkarakter.... meeenmornay sauce - ej vel... MEN fyldet til lagsagnen ----- KNALD GOD!! Om man synes den er stærk - er nok en smagssag - anbefaler, at man selv smager kødsaucen til inden man laver lasagnen. Rene Nielsen - 2011-07-12 21:43:34 Hej Den er ikke godt denne lasagne. Jeg lavet den med frisk toamter og det blive den rigtigt god af. anonym - 2009-06-24 21:16:47 Den er overhovedet ikke stærk Christian - 2008-09-29 19:56:22 Rigtig lækker lasagne. Skal helt sikkert gentage succesen... ChristinaA - 2008-03-11 21:14:14 Topkarakter fra Tranbjerg. Smager virkelig godt!!! :o) Nicolai - 2008-03-10 00:22:19 Mornay-sauce!?!?!?! Det er jo nærmest blasfemisk; ret den store fejl inden en eller anden italiener får et slagtilfælde... Lav en opbagt sovs (bechamel), eller: hvis man er til den fedtfattige variant: kog mælk op og jævn det, smag til med salt, peper og muskat. Per - 2008-02-23 11:06:28 Syntes det var lige i underkanten med ½ l. mornaysauce. Esther Krøyer - 2007-11-03 19:32:19 Min mand og jeg er helt enige om, at denne lasagne slår de andre, vi har prøvet med flere hestehoveder. Blot har vi undladt chilipeberen, den er en tand for stærk for os. Michael - 2007-10-16 16:34:37 Meget lækkert krydret - super lasange, hvis man kan li' det lidt stærkt ! lars - 2007-03-06 20:16:38 smagen af rødvin gør denne ret fantastisk. kan varmt anbefales Flemseboy - 2007-01-28 17:21:49 Kan stærkt anbefales...men pas på med chilien, for det kan nemt fremkalde en frygtelig smerte i .... Anna - 2005-01-01 01:01:01 lyder god!!!... Daniel Nielsen - 2005-01-01 01:01:01 Med Jelapeno og mælk/fløde i stedet for vand er den PERFEKT =) Camilla Nielsen - 2005-01-01 01:01:01 Det er den bedste lasagne jeg nogensinde har smagt. Jeg vil helt klart opfordre folk denne opskrift! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne