Lasagne - Stærk og krydret

Lasagne - Stærk og krydret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Mcshane

Indsendt :      Red :
Lasagne - Stærk og krydret, billede 4 Lasagne - Stærk og krydret, billede 1 Lasagne - Stærk og krydret, billede 2 Lasagne - Stærk og krydret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
 
100-150 g.bacon i tern evt. kalkunbacon
250 g.løg
 
350 g.gulerødder
1 rød chilipeber
2 fedhvidløg
1 ds.hakkede tomater
1 ds.Tomatpure, koncentreret
1-2 dl.rødvin
4-5 dl.vand
1 spsk.oregano
1 spsk.basilikum
1 spsk.merian
1 tsk.chilipulver
 Salt
 Peber
 
9-12 Lasagneplader
5 dl.Mornaysauce
 
250 g.Revet Ost
 
Opskrift:
Hak løg, hvidløg, chili og gulerødder.

Steg baconterningerne og løgene sammen i en stor sauterpande eller gryde i 2-3 min. Tilsæt derefter 500 gram oksekød.

Når kødet er brunet tilsættes hakkede tomater, koncentrerede tomatpuré, hvidløg, chilipeber samt gulerødder. Rør saucen godt sammen.

Tilsæt derefter rødvinen og en passende mængde vand. Til sidst tilsættes chilipulveret samt krydderurterne oregano, basilikum og merian. Smag saucen til med salt & peber, og lad den småkoge under låg i 15- 20 min.

I bundet af fadet lægges et tyndt lag mornay-sauce. Oven på det lægges et lag lasagneplader. Derefter skiftevis et lag kødsovs, lidt mornay-sauce og et lag lasagneplader. Slut af med kødsovsen efterfulgt af mornay-saucen.

Bag lasagnen i en forvarmet oven ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 min. Efter 25 min. dækkes lasagnen med revet ost. Lad den stå i 10-12 min. før den serveres med brød, salat og rødvin.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne

karakterer:
Opskriften er vist 89621 gange,
og udskrevet 3232 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (89 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-26 23:35:41
Skal lave den i morgen...glæder mig helt vildt....Jan

  -   2012-12-26 10:51:01
Chost chili pepper kvikker den lidt op :)

  -   2012-10-30 14:17:57
Fantastisk lasagne...har ikke lavet andre siden denne!!

  -   2012-06-16 13:42:58
Havde den været med hjm. lavet becamelsov havde der været topkarakter.... meeenmornay sauce - ej vel... MEN fyldet til lagsagnen ----- KNALD GOD!! Om man synes den er stærk - er nok en smagssag - anbefaler, at man selv smager kødsaucen til inden man laver lasagnen.

  -   2011-07-12 21:43:34
Hej Den er ikke godt denne lasagne. Jeg lavet den med frisk toamter og det blive den rigtigt god af.

  -   2009-06-24 21:16:47
Den er overhovedet ikke stærk

  -   2008-09-29 19:56:22
Rigtig lækker lasagne. Skal helt sikkert gentage succesen...

  -   2008-03-11 21:14:14
Topkarakter fra Tranbjerg. Smager virkelig godt!!! :o)

  -   2008-03-10 00:22:19
Mornay-sauce!?!?!?! Det er jo nærmest blasfemisk; ret den store fejl inden en eller anden italiener får et slagtilfælde... Lav en opbagt sovs (bechamel), eller: hvis man er til den fedtfattige variant: kog mælk op og jævn det, smag til med salt, peper og muskat.

  -   2008-02-23 11:06:28
Syntes det var lige i underkanten med ½ l. mornaysauce.

  -   2007-11-03 19:32:19
Min mand og jeg er helt enige om, at denne lasagne slår de andre, vi har prøvet med flere hestehoveder. Blot har vi undladt chilipeberen, den er en tand for stærk for os.

  -   2007-10-16 16:34:37
Meget lækkert krydret - super lasange, hvis man kan li' det lidt stærkt !

  -   2007-03-06 20:16:38
smagen af rødvin gør denne ret fantastisk. kan varmt anbefales

  -   2007-01-28 17:21:49
Kan stærkt anbefales...men pas på med chilien, for det kan nemt fremkalde en frygtelig smerte i ....

  -   2005-01-01 01:01:01
lyder god!!!...

  -   2005-01-01 01:01:01
Med Jelapeno og mælk/fløde i stedet for vand er den PERFEKT =)

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er den bedste lasagne jeg nogensinde har smagt. Jeg vil helt klart opfordre folk denne opskrift!