Langtidsstegt culottesteg
Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fjern senen på undersiden af culotten, så trækker den sig ikke så meget sammen under stegningen.
Rids fedtlaget på culotten og snør stegen. Snørringen giver en pænere steg. Gnid culotten med salt og peber og læg den i en lille bradepande. Brun den i ovnen ca. 10 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen og steg videre ved 100-120 grader C. alm. ovn 1-1 ¼ time til et stegetermometer viser 60-62 grader. |
|
Opskriften er vist 200056 gange,
og udskrevet 2201 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (34 stemmer) |
|
Kommentarer A - 2020-04-25 16:31:55 Jeg begik den fejl at følge opskriften: ... grader C. alm. ovn. Dæmp varmen og steg videre ... Den skulle have været ude medens ovnen kølede af, de 10 min endte med at blive ½time ved høj varme. Hvis den ser ud til at blive færdig for tidligt anbefaler jeg at skrue varmen helt ned. plet - 2014-06-07 23:39:52 Til kmp: Det er faktisk kun gode råd der bliver givet kmp - 2013-09-13 20:12:27 Hvorfor læse opskriften ,når i ved bedre selv ? Jacob - 2012-07-26 14:40:55 Ville også være en ide at tage stegen ud ved 55 C og lade den hvile i 30 min. Inden servering giv den 5 minutter i ovnen. Det er kun ydresiden der er blevet kølig Per - 2011-05-22 19:22:39 Når en culotte ved normal temperatur skal have 30-40 minutter så er det vel ok at kalde dette for langtidsstegning. Størrelsen på culotten passer nu bedre på en kalveculotte end okseculotte, og så skal du huske at culotten skal skæres på tværs af kødtrådene og ikke blot fra enden, så formålet med snøringen forstår jeg ikke helt. Ane Mette - 2005-01-01 01:01:01 Knap halvanden time, er ikke langtidsstegning. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne