Langtidsstegt oksetyndsteg

Langtidsstegt oksetyndsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyndsteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Langtidsstegt oksetyndsteg, billede 4 Langtidsstegt oksetyndsteg, billede 1 Langtidsstegt oksetyndsteg, billede 2 Langtidsstegt oksetyndsteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.Oksetyndsteg
 salt
 peber
5 dl.oksebouillon
600 g.gulerødder
600 g.porre
 
 Sauce:
1 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 evt.kulør
 
Opskrift:
Oksetyndstegen klargøres.

Gnid stegen med salt og peber. Læg den på risten over bradepanden med krølfedtsiden opad. Brun stegen 15 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen til 100-120 grader C. alm. ovn og hæld suppe, bouillon eller vand og rensede, delte grønsager ved. Lad stegen stege 1½-2 timer, til et kødtermometer viser 62 grader. Dryp af og til med skyen.

Tag stegen ud og lad den hvile mens saucen laves.

Sauce:
Si skyen fra bradepanden. Lad den stå lidt og skum fedtet fra. Bring skyen i kog og jævn den. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt kulør.

Skær kødet i skiver.

Serveres med skysauce, kartofler, grønsagerne, glaserede løg, syltede asier og/eller agurker.





karakterer:
Opskriften er vist 146238 gange,
og udskrevet 3778 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-11-29 17:14:00
Madsprøjte. bruger jeg lige nu

  -   2014-01-22 17:06:27
Hvordan i alverden skal man dryppe stegen med skyen når stegen ligger på risten ?