Elgsteg
Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Elg - Elsdyr Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
|
|
Læg det uoptøede kød i et fad og steg det ved 100 grader i ca. 12 timer. Efter 3 – 4 timer stikkes et stegetermometer i stegen. Når termometeret viser 70 grader er stegen færdig.
Kog vandet til marinaden og tilsæt salt, bouillonterninger og sukker. Hak persillen, skræl løg og gulerod og skær dem i skiver. Læg dem i marinaden sammen med groft malet sort peber. Kog marinaden i 5 – 10 minutter. Hæld den derefter over kødet i fadet eller i en skål, der lige kan rumme kødet. Marinaden skal dække kødet helt. Lad stegen stå i mindst 6 timer. Skær den herefter ud i tynde skiver. Skær minimajs, udkernede peberfrugter og bønner i mindre stykker. Svits dem i fedtstof i nogle minutter og drys med salt. Servering: Server stegen med en kartoffelgratin eller kartoffelmos Tips: Hvis du vil have en mere vildtsmag på stegen, kan du tilsætte 10 – 15 tørrede enebær i marinaden. |
|
Opskriften er vist 43342 gange,
og udskrevet 1131 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Gordon Skov - 2024-09-02 11:15:06 Er der ikke nogle billeder af retten Elgsteg? Per - 2019-02-27 09:04:29 Hvis man følger opskriften så bliver det koldt kød der skal serveres, er dette meningen ??? anonym - 2009-10-06 12:33:48 12 timer i en ovn - det lyder tørt Jørgen - 2005-01-01 01:01:01 Er startet med et optøet stykke og har marneret det derefter stegt det som angivet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne