Kogning af hummer
Hovedingrediens : Hummer - Hummer rå Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Levende hummer aflives ved at stikke en skarp kniv igennem korsmærket på hovedet med den skarpe side af kniven fremad.
Stik hele vejen igennem og flæk hovedet.
Bring vand i kog med salt og dild. Kom hummeren i det spilkogende vand med hovedet først. Læg låg på gryden og bring vandet i kog igen, før den næste hummer kommes i. Dæmp varmen så vandet lige småkoger og kog i 12-15 minutter pr. 500 g. Farven på hummerene vil nu skifte fra sort til rød. Lad hummerene trække/køle af i kogevandet i ca. 1 time. Læg dem derefter i let pres mellem to spækbrætter, så halerne bliver rettet ud. Se her hvordan hummerene parteres |
|
Opskriften er vist 221070 gange,
og udskrevet 1779 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (58 stemmer) |
|
Kommentarer Carsten Levin - 2022-12-31 13:16:21 Alt for voldsomme kogetider hvis det er hummere på 1/2 - 1 kg. Niels - 2022-08-02 09:58:25 Kogetiden er for lang den skal kun have 10 minutter og den skal ikke blive en time i det varme vand! den skal fra gryden og direkte i køleskabet (hvis den skal nyde kold/tempereret) hvis man koger den og lader den stå i det varme vand i en time bliver den helt melet i konsistensen. Troels Olivero - 2020-12-30 22:30:44 Det hænger ikke sammen, kogetiden al for lang anonym - 2014-10-05 10:01:00 Lav en maynaice med cremefraice salt pebber chili citron og- dild pynt med dild anonym - 2012-08-09 15:52:56 Tak for hjælpen, det er en stor fordel. når man pludselig står i enhver mad situation- specielt læsevenlig og brugbar |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne