Honningbomber

Honningbomber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
portion 1 portion
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Honningbomber, billede 4 Honningbomber, billede 1 Honningbomber, billede 2 Honningbomber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
0.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
2 tsk. Potaske
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Hjortetaksalt
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
Opskrift:
Smelt honningen, så den er flydende, men ikke for varm (højst 30 grader). Rør honning og mel sammen. Lad fordejen stå tildækket på køkkenbordet 2-3 dage.

Rør potaaske ud i koldt vand og kom sammen med resten af ingredienserne i fordejen og ælt den sammen som en mørdej. Læg dejen koldt til næste dag.

Rul dejen ud i 1 cm. tykkelse og udstik den med rund udstikker på 4.5 cm i diameter der bliver ca. 20 stk ud af 1 portion.

Bag kagerne 7-10 minutter ved 175 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

Kagerne lægges sammen med abrikosmarmelade og smørcreme. Enten 2 og 2 eller flækkede.





karakterer:
Opskriften er vist 5519 gange,
og udskrevet 95 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5946 (1415 kcal)
KJ pr. portion 5946 (1415 kcal)
Vægt ialt 436 gram
Vægt pr. portion 436 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1362 KJ (324 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 1.6 gram
Kulhydrat 72.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu