Baguettes

Baguettes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 3 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Baguettes, billede 4 Baguettes, billede 1 Baguettes, billede 2 Baguettes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 gram Gær, frisk
3.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt salt. Bland mel i ad et par gange, til den dejen er tilpas let og smidig. Stil dejen til hævning ca. 4 timer ved stuetemperatur.


Form dejen til tre flute i bagepladens længde. lad flútene efterhæve 15 min.

Snit og pensl brødene med vand og drys evt. med groft salt.

Bag flutene 5 min. ved 250 grader, dæmp varmen til 225 grader og bag dem yderligere 12-13 min.

Tips:

Hvis gærmængden øges til 25 gr. gær, skal flutene blot hæve 45-60 min. før de formes.





karakterer:
Opskriften er vist 77796 gange,
og udskrevet 1563 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (59 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7426 (1768 kcal)
KJ pr. stk. 2475 (589 kcal)
Vægt ialt 868 gram
Vægt pr. stk. 289 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 855 KJ (203 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 43.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-07-13 13:41:31
Simpel og god grundopskrift. :)

  -   2013-01-19 14:41:17
Glimrende opskrift i al dens enkelthed. Resultatet er faktisk som de gode baguettes man køber hos en landsbybager i Frankrig. Smager godt med sesanfrø på. Kan om muligt bages ved 260 - 270 gr. de første 5 min. Det er nok vigtigt man kontrollerer dejens fasthed under blandingen

  -   2012-05-27 13:52:30
Synes at den godt nok blev flyndene

  -   2005-01-01 01:01:01
Ganske simpel og udemærket opskrift. Hvis man er til lidt mere end bare alm. baguttes, så kan soltørrede tomater.