Saltessens af gotlam

Saltessens af gotlam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammetunge
300 g.småkød fra lammehovedet f.eks. kæbekød
150 g.brisler
100 g.lammehjerne
6 småskiver lammelever
2.5 dl.hvidvin
1 laurbærblad
2 nelliker
1 løg
1 gulerod
1 persillerod
1 dl.eddike
 salt
 peber
  Udvalg af årstidens forskellige salater (egeblad, frisee, feldsalat osv.)
 
 Dressing:
2 finthakkede skalotteløg
1 tsk.Dijonsennep
2 spsk.sherry eddike
1 spsk.balsamico (mild italiensk vineddike)
1 dl.lammebouillon
2 spsk.nødeolie
4 spsk.olivenolie
2 spsk.hakkede friske krydderurter efter smag
 
Opskrift:
Hinder fjernes omhyggeligt fra brisler og hjerne og begge dele skylles meget grundigt.

Tungen og småkødet fra lammehovedet koges møre i hvidvin, urterne, krydderierne og vand nok til det lige dækker.
Afkøles, og tungen flås og skæres i skiver, småkødet skæres i tern ca. 1x1 cm.
Brisler og hjerne koges i eddikevand i 5 minutter.
Afkøles og skæres ligeledes i skiver.
Leveren ristes let på panden i smør.

Ingredienserne til dressingen røres sammen og tilsmages med salt og peber.
De forskellige salater skylles, vendes i dressing, og arrangeres smukt på tallerkner med de forskellige afkølede stykker og indmad.





karakterer:
Opskriften er vist 10377 gange,
og udskrevet 153 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu