Flæskestegssovs, meljævning
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Si stegeskyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Sky kan suppleres med bouillon, fond eller vin. Vand og hvedemel rystes klumpefri i en melryster. Majsstivelse udrøres i vand.
Kog skyen og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring. Saucen skal herefter koge ca. 5 minutter, hvis der bruges mel, og 3 minutter hvis der bruges majsstivelse.
Smag til med salt, peber og tilsæt evt. kulør.
|
|
Opskriften er vist 69585 gange,
og udskrevet 797 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Keld - 2011-12-08 15:57:54 I stedet for at skumme fedtet fra med en ske bruger jeg en stor "madsprøjte" og suger skyen op fra under fedtlaget. meget nemmere. En anden per - 2011-10-12 20:42:34 Der står at skyen skal skummes, og hermed menes at når skyen står stille et s tykke tid vil fedtet samle sig i toppen, og dette kan tages fra med en ske for at sovsen skal blive mindre fed. Joe - 2011-10-11 09:02:52 per Hvad mener man med at skumme sovsen? Olinbe dn Flotte ! - 2005-01-01 01:01:01 du grom ! Gitte - 2005-01-01 01:01:01 I min version skiftes sukker ud med en klat ribsgele og der krydres med lidt danablu ost. Lidt vildtsovsagtigt og et sikkert hit hver gang... Mogens - 2005-01-01 01:01:01 Jeg holder nok med per,men der skal dog en sjat fløde i...! Per - 2005-01-01 01:01:01 Det var dog den mest forunderlige måde at lave flæskestegs sauce på, brug dog den sunde fornuft. Hæld skyen fra stegen gennem en sigte. Skum dernæst skyen næsten fri for fedt og drys melet henover. Når melet er opsuget af fedtsstoffet piske kraftigt og saucen koges godt igennem, smages til med salt, peber og evt. en anelse sukker. Tilføj evt. lidt saft fra rødkål. Velbekomme! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne