Fødselsdagsboller 02

Fødselsdagsboller 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Teboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fødselsdagsboller 02, billede 4 Fødselsdagsboller 02, billede 1 Fødselsdagsboller 02, billede 2 Fødselsdagsboller 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
60 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Gær, frisk
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Opskrift:
Smelt margarinen, afkøles, hvorefter gæren udrøres heri. Resten af ingredienserne blandes i og dejen æltes godt igennem. Dejen skal hæve i 30 minutter.

Formes umiddelbart efter hævning til boller.

Pensles med æg. Bages ca. 12 minutter ved 220 grader C alm. ovn på midterste rille.

Tips:

Der kan naturligvis også kommes rosiner i.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fødselsdagsboller

karakterer:
Opskriften er vist 163749 gange,
og udskrevet 3189 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (95 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11565 (2753 kcal)
KJ pr. stk. 722 (172 kcal)
Vægt ialt 998 gram
Vægt pr. stk. 62 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1158 KJ (275 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 7.8 gram
Kulhydrat 44.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-01-17 21:14:25
Husk ikke at lave dem for store, og lad dem hæve når de er slået ud som boller i lidt tid inden de ryger i ovnen.

  -   2014-12-07 15:30:36
gode boller, og nemme. som mor lavede dem :)

  -   2013-02-24 10:39:57
Jeg synes det er blivet lidt hård. Så prøvet at lave den om igen. Men der hjælp ikke så ved ikk om der mange vand ?

  -   2012-05-14 16:08:30
altså ægg er det kun til pynte eller skal blandes ???

  -   2012-02-27 12:23:47
jeg bliver bare ved og ved med at gå tilbage til den her opskrift... har lavet nogle små justeringer men det er kun fordi jeg bestemt ikke er en sukkergris... så jeg kommer kun 2 spsk sukker i... men så absolut en fantastisk opskrift...

  -   2011-09-18 15:58:07
Har lige hevet dem ud af ovnen... De ser vildt gode ud... Yay

  -   2011-06-14 11:49:33
jeg bruger 2 tsk sukker, 1 tsk salt og 1½ tsk kardemomme, så bliver de altså gode :)

  -   2009-10-10 15:33:06
jeg har aldrig smagt nogle boller, som smager så godt som disse. Jeg synes det ligger godt i maven. Jeg prøvede bollerne med chokoladeknas, det var en rigtigtlækker oplevelse. Husk salten, så smager det fremragende.

  -   2007-09-17 08:13:34
Med salt og kardemomme bliver de bare de allerbedste fødselsdagsboller!!!!!!!

  -   2007-01-23 17:53:23
Gode saftige boller! De smager godt!

  -   2007-01-13 17:21:33
man skal blande magarine og mælk inden man putter gær i!!!!! ellers en rigtig godt og nem opskrift

  -   2005-01-01 01:01:01
gode boller yhaerrrrr men de mangler da lidt salt ca 1 teske

  -   2005-01-01 01:01:01
det er nogle gode boller men der mangler salt og chokolade

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg syntes bollerne smager godt og man skal heller ikke bruge særlig mange ting :)

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg brugte törgær og de hævede en del under bagningen og blev ogsaa lidt tunge i det

  -   2005-01-01 01:01:01
De bedste boller jeg har prøvet at bage, -hvis man tilføjer 1tsk. salt og ½ tsk vanilie. De er stadig gode efter et par dage i brødkassen. Super!

  -   2005-01-01 01:01:01
De er da nogle små lækre sager hva? ;)

  -   2005-01-01 01:01:01
Super gode luftige boller.

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kunne også komme 1 tsk vanille eller 1 tsk kardemomme i.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes, at de er bedst, hvis der også kommer en tsk. salt i.