Fedtekager

Fedtekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.ukrydret svinefedt
175 g.sukker
2 tsk.vanillesukker
225 g.hvedemel
 
0.5 tsk.hjortetaksalt
 
Opskrift:
Sæt fedtet frem i stuetemperatur, helst dagen før bagningen. Ælt fedt, sukker og hjortetaksalt grundigt sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen., Hvis dejen ikke bliver smidig, tilsættes lidt ekstra mel.

Dejen trilles i fingertykke pølser, der snittes i småstykker. Disse trilles så længe, at kuglerne bliver bløde og smidige. Dejen er nemlig ret tør og smuldrende.

Kuglerne trykkes flade på plader med bagepapir, til de er ½ cm høje og på størrelse med 5-kroner.

Pladerne stilles i forvarmet ovn. Bages ca. 15 min. ved 165 grader C.

Fedtkager skal være helt blege, de skal hæve under bagningen, og overfladen skal krakelere.

Tips:

Sønderjyske





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fedtkager

karakterer:
Opskriften er vist 31836 gange,
og udskrevet 496 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu