Lageflæsk
Hovedingrediens : Svinekød - Kogeflæsk Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Gør suppeurterne i stand, skyl dem og skær dem i mindre stykker. Skær flæsket i skiver og læg dem i en gryde sammenmed suppeurterne. Hæld letsaltet vand og eddike ved. Bring vandet i kog, skum omhyggeligt, tilsæt laurbærblade, timian, salt og hele peberkorn og lad flæsket koge for svag varme og under låg, til det er mørt, dvs. ca 30 min.
Lad flæsket køle af i suppen. Derefter tages både flæsk og suppeurter op. Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 min. Pisk æggehviderne i suppen. Derefter røres den udblødte husblas i, og suppen bringes i kog, meget langsomt og under energisk omrøring eller piskning. Lad den koge for allersvageste varme og uden omrøring i ca 15 min og si den så gennem et klæde eller ligende. Så skulle den være flot klar. Hæld lidt suppe i et fad, lad den stivne og læg nogle skiver suppeurter i et pænt mønster over den stivnede gelé. Derover hældes et nyt tyndt lag suppe. Når det er stivnet, fordel flæskeskiverne over geleen, og resten af suppen hældes over, eller i hvert fald så meget, som der nu kan være i fadet. Lad det syltede flæsk stå køligt natten over, før det spises. Lige før serveringen dyppes fadet et øjeblik i temmlig varmt vand, så er det ikke spor svært at vende indholdet ud på et fad. |
|
Opskriften er vist 17401 gange,
og udskrevet 192 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne