Kina-kalkun med løse ris

Kina-kalkun med løse ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :     
Kina-kalkun med løse ris, billede 4 Kina-kalkun med løse ris, billede 1 Kina-kalkun med løse ris, billede 2 Kina-kalkun med løse ris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunstrimler
 
 Marinade:
1 dl.friskpresset appelsinsaft
2 spsk.soya-sauce
1 spsk.revet frisk ingefær
1 fedhvidløg i kvarte
 
 Derudover:
2 porrer
3 gulerødder
0.5 selleri
3 grønne løg
3-4 spsk.olie
2 spsk.smør
 
1-1.5 dl.bouillon
1-1.5 tsk.sukker
 
Opskrift:
Skær kødet i strimler. Pisk marinaden sammen, hæld den over kødet og lad den stå 1-2 timer.

Rens grønsagerne og skær dem i tynde strimler. Kog risene, så de er parate.

Tag kødet op, dup det fri for væde, gem marinaden. Svits kødet i godt varmt fedtstof på en pande, en jernpande er bedst, i 2-3 minutter og hold det varmt på et fad. Kog panden af med bouillon og marinade og hæld det over kødet.

Tør panden af.
Kom nyt fedtstof på og svits grønsagerne ved kraftig varme og under omrøring 3-4 minutter. Grønsagerne skal helst bevare deres sprødhed.

Bland kødet i og server med kogt ris.





karakterer:
Opskriften er vist 35835 gange,
og udskrevet 902 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-06-26 07:10:40
Jeg lavede retten med to kalakunlår som jeg stegte og skar i stykker. derefter en del forskellige grønsager jeg havde i haven. om det var helt samme ret kan diskuteres men den her ret var en meget stor inspiration. og det smagte dejligt

  -   2008-10-27 10:49:15
Fantastisk ret. Sundt og lækkert. Hele familien er vilde med det. Lver lidt ekstra marinade.

  -   2008-05-08 08:15:34
min mor lavede det og det smagt da okaay <3

  -   2008-05-06 12:29:19
superlækkert, brugte lidt mere ingefær og hvidløg. Hvidløget pressede jeg.

  -   2008-04-18 12:55:17
Jeg brugte 300 g. af hver af porrer, gulerødder og selleri. De grønne løg regner jeg med er forårsløg, og de skæres i ca. 5 cm stykker på skrå.

  -   2005-01-01 01:01:01
det lyder godt men lidt kedeligt